09.11.2010. / 14:07

Autor: Hina

Josipović: 'Hrvatska još uvijek nema datum pristupanja EU, to je svakako nepovoljno'

"Moramo sada zadnju dionicu odraditi maksimalno koncentrirano, jer bi bila zaista svojevrsna tragedija kada bismo nakon ovako dugog puta u koji su ugrađene mnoge dobre stvari propustili rokove i kada ne bi smo ušli u EU tempom koji je optimalan za Hrvatsku, tako da najkasnije 1. siječnja 2013. budemo članica EU"

Ivo JosipovićIvo JosipovićUoči objave Izvješća Europske komisije o napretku Hrvatske u pristupanju EU, predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je kako očekuje da će Izvješće pokazati napredak Hrvatske te kazao kako je nepovoljno za Hrvatsku da još uvijek nema datuma pristupanja.

U vezi s očekivanjima od današnje objave Izvješća Europske komisije o napretku Hrvatske u pristupanju EU, predsjednik Josipović je u utorak, odgovarajući na pitanja novinara prigodom posjeta Ekonomskom fakultetu u povodu njegove 90. obljetnice, rekao kako je nepovoljno za Hrvatsku da još uvijek nema datuma pristupanja.

To pokazuje kako moramo pokazati još više odlučnosti u borbi protiv korupcije, reformi pravosuđa i javne uprave, ali naravno i u gospodarskim reformama zbog poticaja. Mislim da će izvješće pokazati napredak Hrvatske, s čime možemo biti zadovoljni s jedne strane, ali s druge strane da još uvijek imamo dosta posla, rekao je predsjednik.

"Moramo sada zadnju dionicu odraditi maksimalno koncentrirano, jer bi bila zaista svojevrsna tragedija kada bismo nakon ovako dugog puta u koji su ugrađene mnoge dobre stvari propustili rokove i kada ne bi smo ušli u EU tempom koji je optimalan za Hrvatsku, tako da najkasnije 1. siječnja 2013. budemo članica EU. O tome ovise određena financijska sredstva koja nisu zanemariva i premašivanje tog roka značilo bi gubitak, ako sam dobro informiran, od milijardu i 200 milijuna eura", rekao je Josipović.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/7/07

sixkiller666, 09.11.10. 14:23

2013 ? hah ahah, ako ne udjemo 2011 , ni netrebamo.


registracija
14/11/07

laufer, 09.11.10. 14:29

Ako ovi iz EU slušaju Hebrangove, Šukerove i Kosorkine svakodnevne "mudrosti", ako vide sve ove lopovske kombinacije HDZ kojima su pljačkali državu... neće nas pustiti ni blizu prije 3013.


registracija
8/7/10

Maroje, 09.11.10. 14:40

Pa i nisu neka družina. Uvjet je ako ne podržavaš pederluk nisi za Evropu. Divota... sodoma i gomora...


registracija
11/1/10

fluid, 09.11.10. 14:48

Kažu naši stari;"Ne varaju dica strica"!


registracija
29/11/09

Ivis, 09.11.10. 15:01

U 'vladi', a sada i predsijednik vide spas u smrti strica Nike! Znate! To je onaj stric bez djece!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika