15.02.2005. / 00:00

Autor: Andrej Arnerić

HRVATSKA

HRVATSKA NAJAVILA PROTUMJERE SLOVENSKIM PRIJEVOZNICIMA


Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka podržalo je na sastanku predstavnika Ministarstva i hrvatske prijevozničke udruge zahtjeve hrvatskih prijevoznika koji od Slovenije traže povlačenje uredbe kojom se hrvatskim prijevoznicima zabranjuje utovar tereta u Sloveniji radi prijevoza u treće zemlje. Glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan izvijestila je da su na sastanku razmotrene mogućnosti poduzimanja mjera radi rješavanja problema nastalih zbog slovenske uredbe. Upozoreno je i na težak položaj hrvatskih prijevoznika koji trpe velike gubitke zbog slovenske jednostrane odluke. Ministarstvo je najavilo da će zatražiti od slovenske strane povlačenje Uredbe.
Predstavnici Ministarstva su najavili protumjere za slovenske prijevoznike ukoliko Slovenija ne povuče li spornu uredbu. Slovenski bi prijevoznici u tom slučaju na temelju hrvatskih dozvola mogli obavljati prijevoz između Hrvatske i država koje nisu članice Europske unije, a prijevoz tereta između Hrvatske i država članica EU-a jedino na temelju CEMT dozvola. Predsjednik Stjepan Mesić komentirao je slovensku uredbu istaknuvši da stavljanje Hrvatske pred svršen čin nije dobra odluka ni za Sloveniju, ni za Hrvatsku.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika