09.11.2010. / 16:59

Autor: Hina

"Skladgradnja" opovrgava: Nemamo veze s bivšim premijerom Sanaderom

Odvjetnik poduzeća "Skladgradnja" danas je opovrgnuo medijske tvrdnje da su suvlasnici te tvrtke, u dogovoru s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, iz Hrvatskih autocesta (HAC) izvlačili milijune kuna, postupajući slično kao osumnjičenci u aferi "Fimi media".

Slaven i Jozo ŽužulSlaven i Jozo ŽužulOdvjetnik poduzeća "Skladgradnja" danas je opovrgnuo medijske tvrdnje da su suvlasnici te tvrtke, u dogovoru s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, iz Hrvatskih autocesta (HAC) izvlačili milijune kuna, postupajući slično kao osumnjičenci u aferi "Fimi media".

"U ime vlasnika 'Skladgradnje' braće Žužul i njihove tvrtke mogu ustvrditi da su takve medijske tvrdnje monstruozne laži", kazao je Hini odvjetnik Ante Madunić. Porekao je i sve kontakte vlasnika "Skladgradnje" s bivšim premijerom Sanaderom.

"To su izmišljotine koje se koriste u druge svrhe i nemaju veze sa Žužulima", dodao je Madunić.

Po njegovim riječima tvrtka "Skladgradnja" izravan ugovor s HAC-om sklopila je jedino za posao bojanja tunela Sveti Rok i Mala Kapela. Zbog tog je posla pokrenuta i istraga u tzv. "aferi HAC" u kojoj su čelnici tog javnog poduzeća osumnjičeni da su Skladgradnji namjestili bojanje tunela za nekoliko puta višu cijenu od tržišne.

Sve ostale poslove na izgradnji autocesta "Skladgradnja" nije dobila izravno od HAC-a nego kao podizvođač velikih građevinskih poduzeća poput "IGH", "Industrogradnje" ili "Viadukta", tvrdi Madunić.

Osim za zloporabe u "aferi HAC", teške 22 milijuna kuna, suvlasnika "Skladgradnje" Slavena Žužula Županijsko državno odvjetništvo tereti za zlouporabe položaja i ovlasti jer je navodno podnio lažnu poreznu prijavu kojom je svojoj tvrtki nezakonito pribavio 7,5 milijuna kuna, za koliko je platio manje poreza na dobit. Sumnjiči ga se i da je novcem tvrtke sebi kupovao raznu robu, namještaj, bijelu tehniku i sl. u iznosu oko pola milijuna kuna.

Slaven Žužul uhićen je sredinom listopada i zbog sumnje da je s računovnodstvenim savjetnikom svoje tvrtke i dvojicom čelnika Brodosplita "splitski škver" oštetio za 11,5 milijuna kuna. Kao i u aferi HAC istražni ga je sudac pustio da se brani sa slobode.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika