09.11.2010. / 21:26

Autor: Hina

Kosor: I bez konsenzusa provest ćemo program gospodarskog oporavka

Vlada provodi program gospodarskog oporavka i bilo bi dobro da je u tome podupru sve parlamentarne političke stranke, rekla je danas novinarima u Banskim dvorima premijerka Jadranka Kosor zamoljena da komentira izjavu predsjednika Ive Josipovića da gospodarske mjere nisu dovoljne zbog porasta nezaposlenosti koja je ponovno rekordna.

Jadranka KosorJadranka KosorVlada provodi program gospodarskog oporavka i bilo bi dobro da je u tome podupru sve parlamentarne političke stranke, rekla je danas novinarima u Banskim dvorima premijerka Jadranka Kosor zamoljena da komentira izjavu predsjednika Ive Josipovića da gospodarske mjere nisu dovoljne zbog porasta nezaposlenosti koja je ponovno rekordna.

"Predsjednik države naravno ima pravo na svoje mišljenje o svemu, a mi provodimo program gospodarskog oporavka i bilo bi dobro da nas u tome podupru sve parlamentarne političke stranke. Kao što znate, u provedbi većine mjera nitko nas ne podupire. Niti u minimalnim izmjenama određenih zakona, niti u bilo čemu drugom. Prema tome, bilo bi dobro da ima više konsenzusa, više suglasja, ali i bez toga mi ćemo program gospodarskog oporavka provesti", istaknula je premijerka u izjavi za novinare nakon sastanka sa šefom Delegacije Europske unije u RH Paulom Vandorenom.

Po njezinim riječima, već ima dobrih pokazatelja: povećao se izvoz u zemlje EU-a 14,8 posto, povećala se industrijska proizvodnja za 3,1 posto. Ima i drugih dobrih pokazatelja, ali treba još "žešće" raditi.

"Ono što je važno, u Hrvatskoj na provedbi programa gospodarskog oporavka trebaju raditi svi", istaknula je premijerka, podsjetivši da je puno puta rekla kako vlada nije otok i da neće moći i ne može sama. Među ostalim je dodala da i danas poziva sve na konsenzus o provedbi programa gospodarskog oporavka.

Predsjednik Republike Ivo Josipović, komentirajući danas na traženje novinara podatak o više od 300 tisuća nezaposlenih i naznake da će taj broj još više rasti, rekao je da mjere gospodarskog oporavka, koje su načelno podržane od struke, traže još bržu provedbu, a neke od njih trebalo bi promijeniti ili dopuniti.

Bez obzira na dolazeće izbore u roku od godine dana ne smijemo zanemariti reformu uprave, rekao je predsjednik istaknuvši kako ne misli samo na državnu, nego i lokalnu samoupravu. Bez toga će se teško ostvariti primjeren rezultat, ocijenio je Josipović. Smatra i kako treba odlučno ići u provedbu mjera kojima se potiče izvoz i mehanizmi porezne politike koji bi trebali biti puno poticajniji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 09.11.10. 22:08

a kaj buš to oporavljala, prosim fino ? krepalog konja ?


registracija
11/1/10

fluid, 09.11.10. 22:14

Ako otpustiš Šukera.Inače nemaš šanse.Ni ti ni mi.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 09.11.10. 23:21

Operacija uspjela pacijent umro


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika