09.11.2010. / 21:44

Autor: Totalsport

Kristan: Nisam odbio poziv za Sloveniju!

Glavni izbornik nije pogledao niti jednu moju utakmicu ove sezone, zato sam iznenađen što je svoju odluku donio vjerojatno na temelju iracionalnih razloga

Robert Kristan(Foto:Igor Šoban)Robert Kristan(Foto:Igor Šoban)Vratar hokejaša zagrebačkog Medveščaka Robert Kristan demantirao je špekulacije kako je odbio poziv u reprezentaciju Slovenije…

Američki izbornik slovenske hokejaške reprezentacije John Harington na popis putnika za nadolazeći turnir u Bjelorusiji nije uvrstio Kristana, po mnogima najboljeg slovenskog golmana.

Izbornik Slovenije je naglasio da je njegov ''broj 1'' Andrej Hočevar, te je dodao da se Kristan nije mogao pomiriti sa statusom pričuve, piše portal Siol.

Kristan je čvrsto odbacio takvu interpretaciju, te se slovenskoj javnosti obratio putem priopćenja, iz kojeg izdvajamo:

''Budući da se u javnosti pojavljuju neke netočne informacije glede nesudjelovanja u izabranoj vrsti slovenske hokejaške reprezentacije, želio bih ovim putem iznijeti svoje stajalište. Ja sam uvijek s ponosom branio boje Slovenije, te mi je drago da smo, moji suigrači i ja, ostvarili zavidne rezultate u svjetskoj hokejaškoj eliti. Igranje za slovensku reprezentaciju nama igračima predstavlja osobno veliku vrijednost, što američki trener ne može razumjeti.

Zbog toga sam bio neugodno iznenađen da usprkos mojim rezultatima i dosadašnjem doprinosu u slovenskom hokeju, ove sezone nisam dobio poziv izbornika reprezentacije ili Slovenskog hokejaškog saveza. Glavni izbornik nije pogledao niti jednu moju utakmicu ove sezone, zato sam iznenađen što je svoju odluku donio vjerojatno na temelju iracionalnih razloga.

Ja poštujem pravo vodstva reprezentacije da donosi odluke o reprezentativcima, ali nikako ne mogu prihvatiti da se u javnost zavarava i da se stvara lažni dojam, kako sam ja, navodno, već odavno rekao da neću biti član reprezentacije. To je laž! Istina je da me nitko nije niti pitao o mom mogućem nastupu za reprezentaciju, te da ove godine nisam dobio poziv.

Pogotovo nije istina da sam odbio poziv. Službeno ili neslužbeno. Kao što sam već rekao, meni je čast igrati za slovensku reprezentaciju.

Dečkima u reprezentaciji želim sreću i dobre rezultate, za koje vjerujem da ih mogu postići. Žao mi je što nisam dio momčadi, pogotovo jer znam da sam mogao dati veliki doprinos. Glavnom izborniku želim veću transparentnost i istinitost u izjavama za javnost'', stoji u priopćenju Roberta Kristana.

Vezane vijesti

Montreal Canadiensi smijenili trenera

Montreal Canadiensi smijenili trenera

NHL momčad Montreal Canadiensa (59) smijenila je trenera Jacquesa Martina nakon niza slabih rezultata koji su klub doveli do posljednjeg mjesta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika