09.11.2010. / 21:58

Autor: Hina

Američki nosač zrakoplova i tegljači pomažu kruzeru koji je ostao bez pogona

Nosač zrakoplova i tegljači isplovili su u utorak prema brodu za krstarenje Carnival Splendor, koji je nakon požara u strojarnici ostao bez pogona na oko 48 nautičkih milja od meksičke luke Ensenade na obali Tihog oceana.

Američka mornarica šalje hranu i vodu na brod (Reuters)Američka mornarica šalje hranu i vodu na brod (Reuters)Nosač zrakoplova i tegljači isplovili su u utorak prema brodu za krstarenje Carnival Splendor, koji je nakon požara u strojarnici ostao bez pogona na oko 48 nautičkih milja od meksičke luke Ensenade na obali Tihog oceana.

Posada Carnival Splendora borila se tri sata s požarom nakon kojeg je brod ostao plutati, rekli su dužnosnici.

"Na brodu rade pomoćni generatori, no inženjeri nisu bili u stanju osposobiti dodatnu pogonsku snagu broda", navela je u priopćenju brodarska tvrtka Carnival Cruise Lines iz Miamija na Floridi.

Brod duljine 290 metara nalazi se 48 nautičkih milja od sjeverne obale Meksičkog zaljeva Baja California i očekuje se da će tegljači stići do njega u utorak sredinom dana, po lokalnom vremenu.

Poručnik Khris Johns, koji je skuterom Obalne straže doplovio do havarirana kruzera, rekao je za TV mrežu NBC kako će trebati oko 24 sata da dva tegljača dovuku brod u luku Ensenedu.

Američka Ratna mornarica uputila je u pomoć novi nosač zrakoplova USS Ronald Reagan.

Jedan zrakoplov trebao bi dostaviti 35 paleta robe na nosač, koja će biti helikopterom prebačena na brod za krstarenje, navodi se u priopćenju Ratne mornarice.

Tvrtka Carnival Cruise Lines je objavila da na brodu ne rade klimauređaji te da nema tople vode, kuhane hrane i telefonske veze. Sanitarni uređaji i sustav za hladnu vodu su osposobljeni.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika