10.11.2010. / 07:30

Autor: Hina

Istočni Jeruzalem: Izrael odbacuje svaku kritiku zbog kolonizacije

Izraelska vlada odbacila je u utorak svaku kritiku planova gradnje u kolonizacijskim četvrtima u istočnom Jeruzalemu, potvrdivši da je čitav sveti grad "izraelska prijestonica", priopćio je ured premijera Benjamina Netanyahua.

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuIzraelska vlada odbacila je u utorak svaku kritiku planova gradnje u kolonizacijskim četvrtima u istočnom Jeruzalemu, potvrdivši da je čitav sveti grad "izraelska prijestonica", priopćio je ured premijera Benjamina Netanyahua.

"Jeruzalem nije kolonija, Jeruzalem je prijestolnica države Izraela", ističe se u priopćenju ureda.

"Izrael nikada nije pristao ni na kakvo ograničenje gradnje u Jeruzalemu gdje živi 800.000 ljudi, pa ni tijekom desetomjesečnog moratorija na gradnju u Judeji-Samari (Zapadna obala)", dodaje se u tekstu, misleći pritom na djelomični prekid gradnje židovskih naselja na Zapadnoj obali koji je istekao 26. rujna.

"Izrael ne vidi nikakvu vezu između mirovnog procesa i politike planiranja i gradnje u Jeruzalemu, koja se nije mijenjala već 40 godina", ističe premijerov ured. Potonji trenutačno boravi u posjetu SAD-u, gdje će se u četvrtak sastati s državnom tajnicom Hillary Clinton.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 10.11.10. 10:40

Imaju mani i mogu kako hoće


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika