10.11.2010. / 08:35

Autor: Nacional.hr

Otpušteni HTV-ov novinar: 'Kunić mi je rekao da bi mi bilo bolje da sam pripadnik nacionalne manjine'

Iako bi, prema logici stvari, prilikom otkazivanja suradnje kriterij iskustva, stručnosti i sposobnosti trebao biti presudan, na primjeru otpuštenog suradnika Latinice Josipa Oreča vidljivo je da to na HRT-u ne stoji

HRT ima svoje kriterije u otpuštanju honoraracaHRT ima svoje kriterije u otpuštanju honoraracaSaga oko cenzure na HRT-u i Latinice nastavlja se i dalje. Nakon što je zbog "nepoćudnog" priloga Latinica u ponedjeljak skraćena za čak 20 minuta, a otkaz je dobio autor dotičnog priloga, u javnost je izašla informacija i na koji se način uprava HRT-a obračunava s honorarcima.

Podsjetimo, na zatvorenom dijelu sjednice Vlade prošloga tjedna odbijen je prijedlog za restrukturiranje HRT-a. Iako Vlada nije precizirala zbog čega je točno prijedlog odbijen, pretpostavlja se kako se Banskim dvorima ne sviđa ideja da se zbog restrukturiranja državne televizije podiže kredit.

Kako piše tportal, posljedica tog odbijanja mogao bi biti novi val otkaza na HRT-u. Na udaru će se vjerojatno naći honorarci koje niti jedan zakon u radnom zakonodavstvu ne štiti jer ne priznaje njihov način rada kao radni odnos.

Iako bi, prema logici stvari, prilikom otkazivanja suradnje kriterij iskustva, stručnosti i sposobnosti trebao biti presudan, na primjeru otpuštenog suradnika Latinice Josipa Oreča vidljivo je da to na HRT-u ne stoji.

Njemu je otkaz suradnje uručio v.d. Informativnog programa Renato Kunić. Rekao mu je kako je naredba o otpuštanju honorarnih suradnika došla s vrha. No, više od otkaza, Oreča je iznenadio komentar Kunića.

"Rekao mi je da bi mi bilo bolje da sam pripadnik neke nacionalne manjine jer će se paziti i na to prilikom selekcije honorarnih suradnika", rekao je Oreč dodavši kako mu nije samo otkazana suradnja već i zabranjen ulaz na HRT bez dozvole ravnatelja HTV-a Mislava Stipića.

Prema logici koja očito vlada ovih dana na HRT-u, uopće nije bitno zna li netko montirati prilog ili snimati profesionalnom kamerom. Bitno je samo prezime.

Vezane vijesti

'Presudilo kopanje po slučaju Pukanić'

'Presudilo kopanje po slučaju Pukanić'

"Hrvatska, ovakva kakva je sada, ne bi smjela u Europu, ali joj se na neki način progledalo kroz prste. Ne bi smjela, ne samo što se tiče slobode… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 10.11.10. 09:35

I to sve radi ljudima a ja ga plaćam,mamicu mu njegovu.HTV treba pod hitno raspustiti a u zgradi na Prisavlju otvoriti novi trgovački centar!!!!


registracija
14/11/07

laufer, 10.11.10. 10:03

... i šteta što nije neki rođo...


registracija
1/1/70

, 10.11.10. 11:09

Kunić je kao i HLO zastitnik mafije.


registracija
8/7/10

Maroje, 10.11.10. 12:28

Kunić je samo bio jasan. HTV nije za hrvate već za antihrvate, zato su i tu gdje jesu.Neka, živjet će ovaj narod...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika