10.11.2010. / 10:04

Autor: Totalsport

Becker: Andy Murray je mamina maza

Becker je u razgovoru za Mirror, kako prenosi Eurosport, ponudio svoje viđenje činjenice da škotski tenisač još nije osvojio niti jedan Grand Slam turnir. Kao jedan od razloga, naveo je preveliku povezanost s majkom Judy

Boris BeckerBoris BeckerLegendarni bivši njemački tenisač, 42-godišnji Boris Becker, usporedio je prvog britanskog reketa Andyja Murrayja s nogometašima Arsenala...

Becker je u razgovoru za Mirror, kako prenosi Eurosport, ponudio svoje viđenje činjenice da škotski tenisač još nije osvojio niti jedan Grand Slam turnir. Kao jedan od razloga, naveo je preveliku povezanost s majkom Judy, teniskom trenericom, koju se redovito može vidjeti u igračkoj loži četvrtog tenisača svijeta.

- Na mnoge načine, Murray mi djeluje kao da je mlađi od 23 godine. Pogledajte, recimo, koliko je blizak sa svojom majkom Judy. Osim toga, već je s istom djevojkom tri ili četiri godine u vezi - argumentirao je svoju tezu Becker, te nastavio.

- To je svojstveno mladićima od 19 ili 20 godina, a ne momku s 23. Možda Murray sazrijeva malo sporije, što se odražava i na terenu. Na teniskom terenu ste potpuno sami i ne možete nikoga pitati što treba učiniti u važnim trenucima. Morate sami biti uvjereni u to koji je najbolji izbor. To se zove zrelost. Držim da Andy još uvijek nije dovoljno sazrio da bi mogao donositi prave odluke na Grand Slam turnirima - kaže Becker.

Njemačka legenda je izrekla zanimljivo stajalište o tenisaču koji je odigrao već dva Grand Slam finala, na US Openu 2008. i na Australian Openu ove godine. Oba je finala Murray izgubio od Rogera Federera. Becker je, pak, svoj prvi od ukupno šest Grand Slam naslova osvojio u Wimbledonu 1985. godine, sa 17 godina.

No, kaže da Murray ima još puno vremena za osvajanje jednog od četiri najveća svjetska turnira.

- Već je sada strašno blizu toga i jednog dana će probiti i tu barijeru. Znate, Murray je poput nogometaša Arsenala, koji igraju dobro i njihova je igra lijepa, ali ne osvajaju trofeje pa su navijači nestrpljivi. Ali, učinit će to, i Wenger i Murray!

Vezane vijesti

Roland Garros: Murray unatočv ozljedi dobio Nieminena

Roland Garros: Murray unatočv ozljedi dobio Nieminena

Britanski tenisač Andy Murray, četvrti nositelj Roland Garrosa, uz dosta je muke prošao u 3. kolo u meču protiv Finca Jarkka Nieminena, te je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika