10.11.2010. / 12:02

Autor: Renato Baretić

Evo zašto je Nevenka Jurak korisnija Hrvatskoj na slobodi negoli u 'prdekani'

Dođi u Hrvatsku?! To je kao da sve reklame, bilo za koji proizvod, od deterdženta do auta, nose samo poruku "Kupi me". Ništa drugo. Ni šarma, ni slatke laži, ni duhovitosti, ni apelativnosti, ni uvjerljivosti – ama baš ničega tu nema

Evo, nevoljnu Nevenku Jurak, marketinšku stručnjakinju koja pojma nije imala ni o čemu što je pitaju dok joj se u Remetincu nije prosvijetlilo, pritvorili su na još tri mjeseca. Nije fer, ljudi, zbilja nije fer! Mislim, ono, sve je to meni okej, ta borba protiv korupcije i te stvari, ali valjalo bi ipak malo pomnije odvagnuti korist i štetu od svega skupa. Koju korist imamo od toga? Eventualno, jednog dana – Jurakicu u zatvoru.

Hoće li vama ili meni biti bolje od toga? A zamislite da je žena na slobodi i da može poslovati onako kako je navikla zadnjih godina – zar zbilja mislite da bi za pregoleme državne novce njena Fimi Media riskirala da privuče pažnju javnosti na sebe nečim toliko upadljivo idiotskim kao što je novi slogan hrvatskog turizma "Dođi u Hrvatsku!"? Čim bi se otkrilo tko je autor tog ponižavajućeg i uvredljivog debilizma, Fimi Media bi postala firma za koju se zna u širokoj javnosti, a to joj nikad nije bila nakana.

Ministarstvo nakon Baretićeva komentara: 'Dođi u Hrvatsku' neće biti naš marketinški slogan'

Zato bi gospođa Jurak morala natjerati svoje djelatnike da barem malo namreškaju možđane i smisle štogod iole suvislije od ovoga što nam danas nude Bajs i Bulić! Nevenka u pritvoru, Barišić u pritvoru, a ni Sanadera nekako nema da ih očinski uputi s kojom će kreativnom agencijom sad poslovati, pa su siroti izgubljeni dječaci sve morali sami...

Nevenka Jurak; Autor:
Patrik Maček/PIXSELLNevenka Jurak; Autor: Patrik Maček/PIXSELLDođi u Hrvatsku?! To je kao da sve reklame, bilo za koji proizvod, od deterdženta do auta, nose samo poruku "Kupi me". Ništa drugo. Ni šarma, ni slatke laži, ni duhovitosti, ni apelativnosti, ni uvjerljivosti – ama baš ničega tu nema, taj je idiotski poziv zalegao duž nulte vrijednosti ordinate po svakom marketinškom kriteriju. To je mentalni zločin, to je prevara, a možda i subverzija za konkurentski (grčki?) račun! To je uvreda svakome mislećem građaninu Hrvatske te poslodavcu, prijateljima i široj obitelji svakog inozemnog turista kojega privuče takav apel!

A kad doznamo koliko je stotina tisuća nečega plaćeno "autoru" tog "slogana", moći ćemo reći i – to je čisti kriminal! Dobra stara Fimi Media takvo si što nikad ne bi dopustila, ma koliko joj mazno Barišić, Bajs i Bulić, odjeveni samo u crveno-bijele satenske kombineiće, nježno tepali: "dođi, dođi, dođi...". Nema tih para, ma radije u zatvor, nego u takvu sramotu!

Vezane vijesti

Otkriven propagandni 'film ceste'

Otkriven propagandni 'film ceste'

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka je 2007. godine za izradu sedam i pol minuta dugog promotivnog filma o uspjesima Sanaderove vlade u… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 10.11.10. 15:44

Samo da odgovrim na postavljeno pitanje: meni ce biti bolje ako oni koji su krali odlete u zatvor, mozda ne materijalno ali cu se sigurno bolje osjecat. A mojoj djeci bi trebalo biti bolje i materijalno..


registracija
7/1/09

maggiore, 10.11.10. 16:20

Ochito je curica postavljena na tu poziciju od strane lokalnih matadora. Ona izgleda zaista nema pojma ni o chemu, jer je toj uglednoj gospodi, izmedju ostalog, sluzila kao tranzitni punkt crne love.
Cura se zavede, zaljubi pa onda u promet. Klasika iz romana.


registracija
23/6/09

haustor, 10.11.10. 19:36

Komentar na predmetnu kolumnu, odnosno tvrdnje Ministarstva turizma su, najblaže rečeno, debilne! A ja kao uredni porezni obveznik RH predlažem da promotivni slogan za sve građane RH željne pravde, poštenog rada i plaće, ljudske i građanske sigurnosti, ekonomske sigurnosti nas i naše djece, bude: "Otiđite iz Hrvatske!". Dok ste još mladi! Ne čekajte, kao mi malkec stariji, da dođu neka obećana bolja vremena. Sve su to šarene laže za naivce, zagrižene (čitaj: koji su imali koristi) "domoljube" i retardirane! Bjeloglava Vam je danas sve rekla rečenicom koju niti ljudi sa najboljim želucem i debelim živcima teško da mogu probaviti, a bez da dobiju ubilačke ili samoubilačke nagone. A rečenica glasi: ""Mi jesmo na putu da stignemo na put....." - reče danas Jadranka Kosor i ostade živa i zdrava, nažalost!


registracija
11/10/10

agaSovulj, 10.11.10. 19:59

"na putu da stignemo na put" preko puta koji je nekoliko puta duzi od puta kojim smo trebali na put do bi stigli do puta koji ce nas odvesti na put do puta izlaska iz krize.
Bez ikakve sumnje na dobrom smo putu.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 10.11.10. 20:05

Svaka cast za komentar haustor


registracija
23/6/09

haustor, 11.11.10. 20:46

Hvala, bilo mi je zadovoljstvo barem malo "oprati" Bjeloglavu Neman!


registracija
5/10/10

bankrot, 13.11.10. 08:30

DOĐI DOĐI DOĐI U HRVATSKU


registracija
11/1/10

fluid, 14.11.10. 11:38

Čim je Bulić u igri,za očekivati je nešto ovako iz njegove nepotističke kuhinje u kojoj se već iskazao prije nešto godina.Tada je svojoj ženi isplatio dobrani honorar za "veliko marketinško djelo"vezano uz turizam.Sada nije ministar ali mu pozicija očigledno nije ništa slabija.Sada je samo još pojačao ekipu pa više nije sam odgovoran nego su promijenili taktiku otimačine i prevara hrvatskih građana.


registracija
17/10/07

Radmila, 16.11.10. 02:45

Mi smo svi na putu da dodemo na put, ali zeludac, krulji li krulji. Tko se docepa tog puta s puta neka zabode zastavu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika