10.11.2010. / 13:08

Autor: Nacional.hr

Gay udruge: Vlatko Marković je prekršio statut HNS-a i zbog toga mora otići

Homoseksualne udruge su otkaz zatražile temeljem članaku 14. statuta HNS-a, u kojem piše kako je savez neutralan po pitanjima politike i vjere, a diskriminacija bilo koje vrste zabranjena je i predstavlja razlog za suspenziju ili isključenje iz saveza

Vlatko MarkovićVlatko MarkovićGay udruga Iskorak i lezbijska grupa Kontra zatražili su jučer od Hrvatskog nogometnog saveza (HNS-a) da smjeni predsjednika Vlatka Markovića. Uručenje otkaza tražili su zbog njegove nedavne diskriminacijske izjave u Večernjem listu. Naime, Marković je na pitanje novinara bi li za hrvatsku nogometnu reprezentaciju mogao nastupiti igrač koji bi se deklarirao kao gay, odgovorio da dok je on predsjednik sigurno ne. Na pitanje je li tijekom karijere susreo takvog igrača, šef HNS-a izjavio je kako na svu sreću nije jer nogomet igraju samo zdravi ljudi.

Homoseksualne udruge su otkaz zatražile temeljem članaku 14. statuta HNS-a, u kojem piše kako je savez neutralan po pitanjima politike i vjere, a diskriminacija bilo koje vrste zabranjena je i predstavlja razlog za suspenziju ili isključenje iz saveza. Iz Udruga su poručili kako je diskriminacija na temelju seksualne orijentacije kažnjiva i prema hrvatskim zakonima.

Vlatko Marković odgovorio je udrugama isprikom objavljenom na internetskim stranicama HNS-a. U istoj tvrdi da mu "nije bila namjera uvrijediti i povrijediti bilo koga i kako nema apsolutno ništa protiv pripadnika bilo kakvih manjina, a ponajmanje protiv pripadnika istospolne seksualne orijentacije".

Vezane vijesti

Nogometno logorovanje

Nogometno logorovanje

Šef HNS-a Vlatko Marković opet se ponašao kao mali ustaško. "Nećemo u Auschwitz, ali je gotovo 90 posto sigurno da ćemo posjetiti neki memorijalni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika