10.11.2010. / 13:27

Autor: Hina

Biškupić otvorio 33. međunarodni sajam knjiga Interliber

Na ovogodišnjem Interliberu, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u 5. i 6. paviljonu knjige će izlagati 250 nakladnika iz osam zemalja - Austrije, BiH, Irana, Njemačke, SAD-a, Srbije, Velike Britanije i Sjeverne Irske te Hrvatske

Božo Biškupić; Foto: Marko Lukunić/PIXSELLBožo Biškupić; Foto: Marko Lukunić/PIXSELLMinistar kulture Republike Hrvatske Božo Biškupić otvorio je danas na Zagrebačkom velesajmu (ZV) 33. međunarodni sajam knjiga i učila - Interliber.

"Interliber je šarolik i sveobuhvatan uvid u stanje hrvatske i strane knjige, a kao takav utočište je ne samo bibliofila, nego i mnogih obitelji koje uz lijepu knjigu tragaju za kulturnim sadržajima", rekao je na otvorenju ministar kulture. Istaknuo je da ministarstvo skrbi o položaju i statusu pisca te dodao kako svake godine pojedinim autorima dodjeljuje stipendije za poticaj. Napomenuo je kako će ministarstvo uvesti i plaćanje naknade za posudbu knjiga u knjižnicama kako bi se zaštitila autorska prava te poboljšao položaj pisca. Podsjetio je da ministarstvo tradicionalno sudjeluje i u otkupu knjiga za sustav narodnih knjižnica te dodao kako također financira prijevode djela hrvatskih autora na strane jezike. Ocijenio je kako se, unatoč globalnoj krizi i ostalim okolnostima, knjiga pokazala "žilavom i čvrstom valutom". Interliber je izraz gospodarske snage hrvatskih nakladnika i kreativne snage hrvatskih pisaca, izjavio je Biškupić.

Na ovogodišnjem Interliberu, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u 5. i 6. paviljonu knjige će izlagati 250 nakladnika iz osam zemalja - Austrije, BiH, Irana, Njemačke, SAD-a, Srbije, Velike Britanije i Sjeverne Irske te Hrvatske.

Sajam se može posjetiti od 10 do 19 sati, a u subotu i nedjelju do 21 sat.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika