10.11.2010. / 13:34

Autor: Hina

Blanka Vlašić u užem izboru za najbolju atletičarku svijeta

Uz nju, još su četiri atletičarke ušle u uži izbor - Jamajćanka Veronica Campbell-Brown, Kenijka Milcah Chemos Cheywa, Britanka Jessica Ennis, te Amerikanka Allyson Felix

Blanka VlašićBlanka VlašićNajbolja svjetska visašica Blanka Vlašić ušla je u uži izbor za najbolju atletičarku svijeta u ovoj godini, objavila je danas Međunarodna atletska federacija (IAAF).

Blanka Vlašić, koja već godinama dominira ženskim visom, i ove je sezone briljirala, osvojivši naslov svjetske dvoranske prvakinje, europske prvakinje, bila je osvajačica Dijamantne lige, te je ostvarila 18 pobjeda u 20 natjecanja.

Uz nju, još su četiri atletičarke ušle u uži izbor - Jamajćanka Veronica Campbell-Brown (svjetska dvoranska prvakinja na 60m), Kenijka Milcah Chemos Cheywa (pobjednica Dijamantne lige u disciplini 3000m sa zaprekama, slavila u 7 od 11 utrka), Britanka Jessica Ennis (svjetska dvoranska prvakinja u petoboju i europska prvakinja u sedmoboju), te Amerikanka Allyson Felix (osvajačica Dijamantne lige na 200m i 400m, te pobjednica u 14 od 15 utrka).

U užem izboru za najboljeg svjetskog atletičara nalaze se svjetski rekorder na 800m Kenijac David Rudisha, američki sprinter Tyson Gay, njegov sunarodnjak David Oliver koji je dominirao na 110m prepone, norveški bacač koplja Andreas Thorkildsen, te Zersenay Tadese iz Eritreje, koji je srušio svjetske rekorde u polumaratonu i na 20km.

Osvajači nagrade za najboljeg atletičara i atletičarku godine bit će objavljeni na gala svečanosti u Monacu 21. studenoga.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika