10.11.2010. / 15:05

Autor: Hina

Angelina Jolie snimat će film u BiH od 17. do 21. studenog

Ministarstvo kulture Federacije BiH prije je odobrilo zahtjev za snimanje filma pod radnim naslovom "Untitled Love Story" pod uvjetom da se naknadno dostave obavijesti o točnim terminima i lokacijama, što je, navodno, sada i učinjeno

Angelina JolieAngelina JolieHollywoodska filmska diva Angelina Jolie mogla bi sljedećeg tjedna doputovati u Bosnu i Hercegovinu kako bi ondje snimila dijelove svojega redateljskog prvijenca koji se uglavnom snima u Budimpešti, piše u srijedu sarajevski "Dnevni avaz".

Navodeći neimenovanog sugovornika, list ističe da je vlastima u BiH poslan zahtjev za snimanje na mjestima u Sarajevu i Varešu od 17. do 21. studenoga.

Zatraženo je policijsko osiguranje te su postavljeni dodatni zahtjevi u vezi s regulacijom prometa na regionalnoj cesti u blizini Vareša i na nekoliko mjesta u Sarajevu, rekao je sugovornik sarajevskog lista.

Po njegovim riječima, snimanje bi trajalo od šest do 20 sati.

Ministarstvo kulture Federacije BiH prije je odobrilo zahtjev za snimanje filma pod radnim naslovom "Untitled Love Story" pod uvjetom da se naknadno dostave obavijesti o točnim terminima i lokacijama, što je, navodno, sada i učinjeno.

Snimanje filma na području BiH bilo je dovedeno u pitanje zbog protivljenja udruge "Žene - žrtve rata", čije su predstavnice tvrdile kako scenarij vrijeđa žene koje su tijekom rata bile izložene seksualnom zlostavljanju.

Scenarij u cijelosti nije nigdje objavljen, no u toj su udruzi tvrdili kako govori o Bošnjakinji koja se zaljubljuje u srpskog vojnika koji ju je silovao.

Sama Angelina Jolie, uz posredovanje sarajevskog ureda Visokog povjereništva Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), poslala je poruku da njezin film ne sadržava priču koja bi vrijeđala bilo koga te je izrazila spremnost sastati se s članicama udruge "Žene - žrtve rata" i razjasniti moguće nesporazume.

U UNHCR-u u Sarajevu u srijedu Hini nisu mogli potvrditi je li takav sastanak i planiran kada Jolie stigne u BiH niti hoće li glumica sljedećeg tjedna doista stići u tu zemlju.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 10.11.10. 15:55

trebala bi smršaviti još 50 kg.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika