10.11.2010. / 17:56

Autor: Hina

Karlovačko državno odvjetništvo predložilo pritvor za Marina Čolaka

Nakon višestrukog prevrtanja na zemljanoj površini spremnik goriva se zapalio i eksplodirao, pri čemu je teško ozlijeđena putnica iz tog automobila Ivana Obad (1990.), koja je od ozljeda umrla na mjestu nesreće

U nesreći kod Bosiljeva život je izgubila mlada Ivana ObadU nesreći kod Bosiljeva život je izgubila mlada Ivana ObadProtiv vozača Ferrarija Marina Čolaka (26) Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je karlovačkom istražnom odjelu Županijskoga suda istražni zahtjev zbog osnovane sumnje da je, kršeći propis o sigurnosti prometa, izazao nesreću i uzrokovao smrt jedne osobe, objavilo je danas državno odvjetništvo ne navodeći ime vozača.

Općinsko državno odvjetništvo predlaže da se osumnjičeniku odredi pritvor.

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić potvrdila je za Hinu da je vozač nissana, koji je također sudjelovao u prometnoj nesreći, uhićen radi kriminalističke istrage, te danas ispitan kao osumnjičenik i pušten, a istraga se nastavlja.

U zahtjevu odvjetništva piše kako se osnovano sumnja da je vozač ferrarija 5. studenoga u 12,20 sati upravljao automobilom lijevim prometnim trakom na autocesti A 6 od Zagreba prema Rijeci protivno propisu Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Na 1,9 kilometru te autoceste, u desnom preglednom zavoju i na nizbrdici vozio je prebrzo s obzirom na promet i njegovu gustoću, stoji u zahtjevu. Ne precizira se kolikom je brzinom vozio ferrari, ali piše da je ona uvelike premašila dopuštenu brzinu na takvoj vrsti prometnice.

Zbog prevelike brzine, pri prijelazu iz lijevoga u desni prometni trak nije mogao pravilno odrediti položaj svojeg vozila te ga držati na dovoljnom razmaku od automobila kojim je desnim prometnim trakom upravljao D. O., navodi se u zahtjevu državnog odvjetništva. Posljedica takve vožnje bila je, kako se navodi, da je stražnjim desnim bočnim dijelom ferarija udario u prednji lijevi bočni dio drugog osobnog vozila, nakon čega se zanio i sletio desno izvan kolnika, gdje je udario u rubni kamen, a zatim i u prometnu signalizaciju.

Nakon višestrukog prevrtanja na zemljanoj površini spremnik goriva se zapalio i eksplodirao, pri čemu je teško ozlijeđena putnica iz tog automobila Ivana Obad (1990.), koja je od ozljeda umrla na mjestu nesreće.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika