11.11.2010. / 07:45

Autor: Vedrana Rudan

Hrvate na vrbe: Hoće li s HTV-a letjeti i gospodin Kunić jer se ne preziva Zec?

Kako se vremena mijenjaju? Pred dvadesetak godina u Zagrebu je zatučena porodica Zec jer se nije prezivala Kunić. A danas...Jadni Kunići. Neka bar od njih gulaš ne naprave

Vedrana RudanVedrana RudanU posljednje se vrijeme najopakiji hrvatski teve kritičar gospodin Starčević obrušio na Latinicu. Emisija je"dosadna", "monotona", tu monotoniju razbijaju samo "fine, ubrzane kretnjice voditeljevih ručica", voditelj čita "idiotarije potpuno odsutna duha..."

Zašto je Ivan Starčević tako zločest? Latin već godinama maše "ručicama" ali to Starčevića godinama nije smetalo. Nije problem u Latinu, iz te emisije nestala je Starčevićeva najdraža novinarka pa zato gospodinu kod Latina baš svaka dlaka smeta.

Na našu žalost "Latinica" je još uvijek jedina emisija na Hrvatskoj teve koja nam zna reći strašne istine o našoj prestrašnoj zemlji. Da je "Latinica" samo emisija u kojoj voditelj "čita idiotarije" ova posljednja ne bi bila kraća za dvadeset minuta, a ni honorarac Josip Oreč, autor spornog priloga, ne bi dobio otkaz.

Sve ovo prastara je hrvatska priča. I do sada su nepoćudni letjeli iz te kuće strave i užasa, ali nikad, baš nikad nitko otpuštenome nije rekao ono što je Oreču izgovorio v.d. šefa Informativnog programa Renato Kunić. Gospodin Kunić je honorarcu Oreču priopćio da bi on ostao na Hrvatskoj teve da je "pripadnik neke nacionalne manjine". Mila majko?!

Ovih dana, dakle, Na Hrvatskoj će teve trebati jako paziti da nogu u guzicu ne dobiju Talijani, Česi, Slovaci, Slovenci, Židovi, Mađari, Romi i, bože me sačuvaj, Srbi. Ako se čelnici te javne kuće budu pridržavali friškog naputka sa Hrvatske će televizije letjeti i gospodin Kunić zato jer se ne preziva Zec.

Kako se vremena mijenjaju? Pred dvadesetak godina u Zagrebu je zatučena porodica Zec jer se nije prezivala Kunić. A danas...Jadni Kunići. Neka bar od njih gulaš ne naprave.

Naravno da će i Latin izgubiti posao. Latin? To nije mađarsko prezime. Latinica? Treba ukinuti emisiju koju vodi voditelj sa nemanjinskim prezimenom, treba naći Ukrajinca i dati mu da na talijanskom vodi emisiju Moja dežela.

Doduše, postoji i jednostavniji put. U Srbiji neki Marić ima emisiju koja se zove Ćirilica. Šta čekamo? Mi Srbima šutnimo Latina i Latinicu, oni nama Marića i Ćirilicu pa će sve doći na svoje. Uostalom, Hrvati su ionako već dvadeset godina manjina u Hrvatskoj.

www.rudan.info

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

registracija
9/9/08

misinko, 11.11.10. 08:27

stara i ofucana kravetina je našla za shodno da brani svakoga tko nije u skladu sa njenom percepcijom stvarnosti-fuj, nablajhana babetino daj začepi više


registracija
11/11/10

ultraljubicasta, 11.11.10. 09:48

G.djo Rudan, glavu gore kao i do sada. Nevjerojatno je kako hrvati ne vole istinu ma kakva bila. Vole "stav odozgo" ili kak bi rekli, vole otić u Komitet SKJ po "svoje mišljenje". Nevjerojatno poslije ovoliko godina a "svi u SKJ". Ili dobar dio.


registracija
8/7/10

Maroje, 11.11.10. 14:19

Latinovu ćirilicu odavno je trebalo maknuti s HTV. Soroš ga dobro plaća da udara po hrvatima i Hrvatskoj. Samo naivni i glupi gledaju njegovu emisiju.


registracija
23/8/09

xaron, 11.11.10. 19:54

U sridu. Jedan od najboljih clanaka ikad objavljenih u nasim listovima.


registracija
27/8/09

Lujo1, 11.11.10. 20:58

misinko, 11.11.10. 08:27 -
misinko kaj ti to pripovedaš o nekom iz svoje familije?
Naj privatizirati ove novine - svoje familijarne probleme riješavaj doma, a ne davi svekoliki hrvatski puk sa svojim privatnim problemima.
Hajd lahku noć!


registracija
14/12/06

crestor, 12.11.10. 12:06

Odkako vise nije na platnom spisku Nacionala , postala je jako korektna novinarka , iznenadjuje me. Ovo dokazuje, ako je jos potrebno, da novinari pisu za one koji ih placaju ( Soros ).
Ipak, pohvala i Nacionalu koji je mudro prihvatio da doticna gospodja dobije kolumnu iako su je sutnuli kad je prestala pjevati kako su oni svirali.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 12.11.10. 17:54

Maroje
Ne volis istinu jer pogadja tvoj HDZ..I nemoj vrijedjati ja gledam i mnogi drugi svaki put Latinicu.Pa zasto smo zato ludi?


registracija
27/7/09

cheleken, 13.11.10. 08:05

misinko opet ruzno govori o svojoj zeni cccc


registracija
20/7/10

pijanovic, 14.11.10. 10:29

Latinica je najbolja emisija u HRT oni koji ne mogu
podnjeti istinu nemoraju gleda


registracija
8/7/10

Maroje, 15.11.10. 15:59

Vrijeme će pokazati da sm u pravu po pitanju te ljigave ćirilice. Živi bili pa vidjeli


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika