10.11.2010. / 21:15

Autor: Hina

Papa od sudionika G20 očekuje pravedna rješenja

"Svijet vas gleda i očekuje primjerene instrumente za izlazak iz krize, sa sporazumima koji ne privilegiraju niti jednu zemlju na uštrb drugih", poručio je Sveti otac

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. zatražio je u srijedu od sudionika summita G20 koji su se okupili u Seulu u Južnoj Koreji, da rade na trajnim, obnovljivim i pravednim rješenjima koja poštuju ljudsko dostojanstvo.

Papa je u poruci južnokorejskom predsjedniku Lee Myung-baku, objavljenoj u vatikanskom dnevniku l'Osservatore Romano, ohrabrio šefove država i vlada da rasprave i "najozbiljnije probleme" koji ih čekaju i ne izgube iz vida da mjere koje kane poduzeti "neće djelovati ukoliko ne budu jamčile vjerodostojan i cjelovit napredak čovjeka".

"Svijet vas gleda i očekuje primjerene instrumente za izlazak iz krize, sa sporazumima koji ne privilegiraju niti jednu zemlju na uštrb drugih", poručio je Sveti otac.

Zemlje G20, koje predstavljaju 90 posto svjetskog gospodarstva, u četvrtak i petak se sastaju u Seulu peti put za redom od prosinca 2008. godine. Cilj ovog summita je spriječiti povratak protekcionizma, izbjeći novu svjetsku krizu nakon financijskog sloma 2008. i smanjiti gospodarsku neravnotežu.

Vezane vijesti

Veliki korak za Angelu Merkel, mali za G20

Veliki korak za Angelu Merkel, mali za G20

Angela Merkel može biti zadovoljna summitom skupine G20. Kao hrid o koju udaraju valovi u moru ona je podnijela kritike SAD-a i prije svega zemalja u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika