11.11.2010. / 08:24

Autor: Nacional.hr

Na putu prema burzi: Otkad je Jadranka Kosor na čelu Vlade posao izgubilo 55.887 ljudi

Prema najnovijim podacima, krajem listopada na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 304.479 nezaposlenih osoba, a Kosor je vlast preuzela u trenutku kada je ne burzi bilo evidentirano 248.586 nezaposlenih

Jadranka KosorJadranka KosorIako je premijerka Jadranka Kosor u srijedu na skupu u Opatiji kazala kako je Hrvatska na putu da dođe na put izlaska iz recesije, stanje u našoj zemlji zorno ukazuje da je realnost potpuno drugačija.

Naime, otkada je Jadranka Kosor prošle godine u srpnju postala premijerka, u Hrvatskoj je bez posla ostalo 55.887 ljudi, što otprilike odgovara veličini grada kao što je Karlovac, piše Jutarnji list.

Prema najnovijim podacima, krajem listopada na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 304.479 nezaposlenih osoba, a Kosor je vlast preuzela u trenutku kada je ne burzi bilo evidentirano 248.586 nezaposlenih.

Taj se broj iz mjeseca u mjesec povećavao do rekordnih 318.658 nezaposlenih u ožujku ove godine. Prema procjenama od početka krize u Hrvatskoj je bez posla ostalo oko 67.286 ljudi.

No crnim prognozama tu nije kraj i stručnjaci predviđaju da će nezaposlenost vrlo brzo ponovno dosegnuti rekordnu razinu. Prema procjeni analitičara Ekonomskog instituta, kulminacija nezaposlenosti mogla uslijediti u ožujku iduće godine kada bi bez bez posla moglo biti čak oko 330.000 ljudi, pipe Jutarnji, dok nezavisni ekonomski analitičar Ante Babić također procjenjuje da bi do proljeća trebala biti prebačena rekordna granica od 318 tisuća nezaposlenih.

Vezane vijesti

Tko nema novaca, živi u "hotelu mama"

Tko nema novaca, živi u "hotelu mama"

Ostati doma, s roditeljima, ili se odseliti u podstanare? Mnogi mladi ljudi u Europi si postavljaju to pitanje od trenutka kad navrše punoljetnost.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika