11.11.2010. / 11:55

Autor: Nacional.hr

Čačić: 'Ova vlada nema samopoštovanja, kredibilitet ni autoritet, pa nema ni investicija'

Tradicionalno savjetovanje o aktualnim ekonomskim kretanjima i mjerama ekonomske politike za sljedeće razdoblje traje tri dana, od 10. do 12. studenog. Okupilo je u Opatiji brojne ekonomiste, predstavnike izvršne vlasti i gospodarstvenike

Radimir ČačićRadimir ČačićDrugoga dana na 18. savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista Ekonomska politika Hrvatske u 2011. stručnjaci razgovarajuo investicijama i rastu gospodarstva. Kako ministar gospodarstva Đuro Popijač nije mogao doći, na početku skupa je govorio Radimir Čačić.

Predsjednik HNS-a tvrdi da Vlada nema samopoštovanja, kredibilitet ni autoritet, pa u Hrvatskoj nema ni investicija. Samo stabilna Vlada kojoj se može vjerovati privlači investitore, ističe Čačić i dodaje da će buduća Vlada, u kojoj će i on sudjelovati, podići radni kontingent za 20 posto, prenosi HRT.

Razvoj vidi u turizmu, poljoprivredi, energetici i korištenju fondova u iduće četiri godine. Čačić smatra da ulazak MMF-a ne treba mistificirati. Ako ne znate što želite, MMF je bauk, ali ako znate, onda ćete se dogovoriti ili nećete, zaključio je Čačić.

Tradicionalno savjetovanje o aktualnim ekonomskim kretanjima i mjerama ekonomske politike za sljedeće razdoblje traje tri dana, od 10. do 12. studenog. Okupilo je u Opatiji brojne ekonomiste, predstavnike izvršne vlasti i gospodarstvenike.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika