11.11.2010. / 17:25

Autor: Nacional.hr

S&P poboljšao kreditni rejting Agrokora

S&P navodi da je Agrokor uspio znatno produžiti ročnost svojih obveza i poboljšati likvidnost kroz jačanje bilance izdanjem 400 milijuna eura obveznica s dospijećem 2016. godine te kroz nedavno zaključenje sindiciranog zajma u iznosu od 352 milijuna eura

Agrokor je dobio bolji kreditni rejtingAgrokor je dobio bolji kreditni rejtingMeđunarodna agencija za utvrđivanje kreditnog rejtinga Standard & Poor's objavila je danas povećanje izgleda kreditnog rejtinga Agrokoru s „negativnog" na „stabilan", priopćili su iz Agrokora.

"Ova vijest nova je potvrda povjerenja inozemnih investitora i analitičara u Agrokorovo poslovanje, koje ostvaruje iznimne financijske rezultate čak i u vrlo izazovnim ekonomskim uvjetima te potvrda stabilnosti poslovnog modela", stoji u priopćenju.

S&P navodi da je Agrokor uspio znatno produžiti ročnost svojih obveza i poboljšati likvidnost kroz jačanje bilance izdanjem 400 milijuna eura obveznica s dospijećem 2016. godine te kroz nedavno zaključenje sindiciranog zajma u iznosu od 352 milijuna eura. Navedeno restrukturiranje bilance rezultiralo je smanjenjem udjela kratkoročnog duga na manje od 30% ukupne zaduženosti.

Također, kompanija je povećala operativnu profitabilnost i pokazala snažan kapacitet generiranja novca, što je dokaz otpornosti poslovnog modela na vanjske poremećaje. S&P naglašava da Agrokor uživa veliku podršku međunarodnog bankarskog sustava.

Poslovni profil tvrtke je dodatno poboljšan povećanom geografskom diverzifikacijom poslovanja te snažnim tržišnim pozicijama u gotovo svim segmentima u kojima tvrtka posluje.

Vezane vijesti

'Najbitnije je da smo zadržali kreditni rejting'

'Najbitnije je da smo zadržali kreditni rejting'

Promjenu izgleda Hrvatske iz stabilnog u negativno koje je donijela rejting agencija Moody's nije previše zabrinula najodgovornije ljude za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika