11.11.2010. / 19:17

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Proračun za 2011.: Pupovac nije spreman podržati dodatna opterećenja građana

Čelnici vladajuće koalicije sastali su se poslijepodne u Banskim dvorima, a kako je ranije najavljeno, tema sastanka je proračun za 2011.

Milorad Pupovac (Foto: I. Šoban)Milorad Pupovac (Foto: I. Šoban)Čelnici vladajuće koalicije sastali su se poslijepodne u Banskim dvorima, kako bi raspravili proračun za 2011.

No, nakon dva sata sastančenja, premijerka Kosor i dalje nema potporu svih članova koalicije. Još se prije početka sastanka spominjalo kako SDSS ima neke rezerve oko tempa kojim se provodi gospodarski oporavak.

Da je upravo SDSS uskratio svoju potporu, potvrdio je nakon sastanka i njegov predsjednik Milorad Pupovac. On je novinarima rekao kako još uvijek postoje neka pitanja koja treba raspraviti, ali je obećao da će se sve znati početkom sljedećeg tjedna.

"Nismo spremni podržati ono što bi dodatno opteretilo građane", rekao je Pupovac.

Podsjetimo, predsjednik HSS-a Josip Friščić novinarima je prije sastanka kazao kako očekuje da će vlada u Saboru imati dovoljnu potporu za izglasavanje proračuna, budući da je za to, po izmijenjenom Ustavu potrebna kvalificirana većina, odnosno glasovi najmanje 77 saborskih zastupnika.

"Ni jedan proračun ni rebalans do sada nije donijet a da nije bilo više od 77 ruku pa će to tako biti i sada, bez obzira na ustavnu odredbu", rekao je Friščić.

Naglasio je da HSS nema razloga biti protiv proračuna, a objasnio je da to nije proračun stranaka, nego proračun koji donosi vlada.

Naglasio je da će koalicija nastojati da proračun bude u zadanim okvirima, uz poštivanje obveza poput onih iz kolektivnih ugovora i ugovora o financiranju pojedinih djelatnosti.

Na pitanje može li se proračun smanjiti za 10 milijardi kuna, koliko se spominje kao nužna ušteda, Friščić je podsjetio kako se neki zalažu da se zatraži pomoć MMF-a.

"To su stvari koje smo imali, ali tražili su smanjenje plaća za 20 posto. Ako znamo da pola proračuna ide na plaće, onda je 20 posto već 10 milijardi, ali onda to treba tako i reći onima na koje se to odnosi", poručio je Friščić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 11.11.10. 19:41

Koji je problem 'godisnji proracun' za "nasu milu Vladu"? Nikakav! Problema nema! Novo zaduzenje. Nitko se ne protivi. Zasto bi se netko i protivio, kada znamo da ta zaduzenja necemo vracati Mi? VRACAT' CE GA GENERACIJE KOJE JOS NISU RODJENE, a oni jadni, zasada ne mogu nista! Bravo lopovi i pijanci! Treba staviti u ustav, da proracun ne smije prijeci granicu, dohodka iz predhodne godine. Ukoliko Vlada prekoraci, automatski pada Vlada i novi izbori. Tko nije sposoban, neka se udalji na startu!


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 12.11.10. 00:29

Ivis sve vlade na svijetu su lopovi i pijanice Jedina razlika je da li to smeta narodu puno ili malo tj.da li taj narod zivi dobro ili lose.Da je kojim slucajem prosjecna placa u Hrvatskoj 5.000 USD a ne Kuna vjerujem da narod ne bi imao nista protiv pijanaca na vlasti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika