11.11.2010. / 20:28

Autor: Hina

Josipović: Neka struka ocijeni da li nam treba ili ne MMF

Predsjednik Josipović naglasio je da teško stanje u Hrvatskoj nije od jučer, da je struka na to upozoravala, te ukoliko neke mjere za oporavak nisu dale rezultate Vlada ih treba mijenjati

Ivo JosipovićIvo JosipovićStruka treba uzeti olovku i papir i procijeniti da li možemo bez novca MMF-a ili ne, kazao je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odgovarajući danas u Osijeku na novinarsko pitanje što misli treba li Hrvatskoj aranžman s MMF-om ili ne.

Dodao je kako teško gospodarsko stanje u Hrvatskoj nije od jučer, te da je nužno odlučnije ući u reforme, poticati one programe koji će dovesti do oporavka.

Nije dovoljno samo upozoravati na teško stanje nego treba poduzimati mjere, kazao je odgovarajući na pitanje kako komentira izjavu čelnika Europske središnje banke, koju je prenio guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski.

Guverner Rohatinski prenio je, kako navode mediji, poruku čelnika Europske središnje banke Jeana-Claudea Tricheta, da Hrvatska, uz ovakav rast jediničnih troškova rada i fiskalnog deficita u kombinaciji sa stabilnim tečajem, ide ravno u katastrofu. Rohatinski kaže kako je katastrofa možda presnažna riječ, ali da je smjer kretanja jasan, te da ovako možemo izdržati godinu dana.

Predsjednik Josipović naglasio je da teško stanje u Hrvatskoj nije od jučer, da je struka na to upozoravala, te ukoliko neke mjere za oporavak nisu dale rezultate Vlada ih treba mijenjati, složivši se da je riječ o ozbiljnim problemima.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 11.11.10. 23:37

Kad već imamo stručnjake, neka uzmu papir i olovku i procijene korist od reforme sustava regulacije novca u odnosu na ostanak u isključivo kreditnom sustavu. Plan za prelaz je jednostavan (sites.google.com/site/financijskisustav/izlaz-iz-krize) i lako izvediv. Dobitak je nemjerljiv. Samo se treba odlučiti i reći, da nema nam druge - moramo reformirati loš monetarni i bankarski ustav tako da služi građanima države, a ne za stvarnje ekonomskog ropsatva.


registracija
31/1/10

STTony, 11.11.10. 23:41

Kažu stručnjaci da možemo ovako još godinu dana?

Odlično, taman do izbora se znači neće ništa promijeniti a onda bankrot.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika