11.11.2010. / 21:26

Autor: Martina Čizmić

Odgođen povratak: Bianca Matković na saborske klupe morat će još pričekati

Kad ju Vlada i razriješi dužnosti, pitanje je hoće li joj HDZ kao matična stranka dopustiti da "oduzme" mandat Krešimiru Ćosiću, koji ju je do sad mijenjao

Bianca MatkovićBianca MatkovićVlada je na današnjoj sjednici mogla donijeti odluku o razrješenju dužnosti državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva Biance Matković, ali to nije učinila. Naime, u izvještaju s zatvorenog dijela sjednice vidljivo je kako Vlada o tom pitanju uopće nije raspravljala.

Za Biancu Matković to znači odgoda povratka u saborske klupe od barem tjedan dana. No, ukoliko Vlada odluči igrati takvu igru, razrješenje dužnosti može razvlačiti još koji tjedan.

Kad ju Vlada i razriješi dužnosti, pitanje je hoće li joj HDZ kao matična stranka dopustiti da "oduzme" mandat Krešimiru Ćosiću, koji ju je do sad mijenjao.

Podsjetimo, Bianca Matković u Sabor je poslala pismo u kojem najavljuje svoju namjeru da reaktivira saborski mandat koji je stavljen u čekanje njenim imenovanjem na funkciju u Ministarstvu vanjskih poslova, a potom i Vladu te na poslijetku Ministarstvo gospodarstva.

Njena najava povratka u Sabor protumačena je kako podrška bivšem premijeru Sanaderu koji se u saborske klupe vratio prije desetak dana. Iako u HDZ-u tvrde da će, kad se vrati u Sabor Bianca Matković biti punopravna članica Kluba HDZ-a, sve su glasnija nagađanja da je njen povratak u Sabor jasan znak njene potpore Sanaderu.

Vezane vijesti

Mi, žene HDZ-a

Mi, žene HDZ-a

Bianca Matković je odbacila tvrdnju Ivana Jarnjaka kako je predsjedništvo HDZ-a donosilo sve odluke oko financija, izvještava Jutarnji list. Na… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 11.11.10. 22:40

Ova cura puno obećava! Cura od milijun dolara, ovaj, kuna!


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 12.11.10. 00:55

i mudro suti


registracija
30/6/10

petrus7, 12.11.10. 08:33

Pametnija je i mnogo zgodnija od srpkinje Jace. Zato je ova ni ne voli. Krava ljubomorna.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika