12.11.2010. / 07:47

Autor: Hina

Bivšem predsjedniku Tajvana 19 godina zatvora zbog korupcije

Chen Shui-biana političku je scenu krajem 2008. napustio oslabljen skandalima, a nakon što je izgubio imunitet uhapšen je zbog pronevjere, pranja novca, krivotvorenja i primanja mita

Tajvanski vrhovni sud osudio je u petak bivšeg predsjednika te države Chen Shui-biana na 19 godina zatvora zbog korupcije, izvijestili su tajvanski sudski dužnosnoci.

Ova odluka je konačna i bivši predsjednik na nju nema pravo žalbe. Ista je kazna dosuđena i njegovoj supruzi, koja je također ranije bila osuđena na kaznu doživotnog zatvora, naknadno ublaženu u zatvorsku kaznu od 20 godina.

Predsjednik Tajvana Chen Shui-biana je bio u dva mandata, od 2000. do 2008. Prije dvije godine osuđen je zbog korupcije, no bivši predsjednik tvrdi da je nedužan te da je žrtva političkog progona jer se zauzimao za neovisni Tajvan.

Chen Shui-biana političku je scenu krajem 2008. napustio oslabljen skandalima, a nakon što je izgubio imunitet uhapšen je zbog pronevjere, pranja novca, krivotvorenja i primanja mita.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika