12.11.2010. / 08:08

Autor: Nacional.hr

Pune ruke posla za USKOK: U HAC-u se istražuje postojanje kriminalne organizacije

Najspornije razdoblje je kada je tvrtku vodio Mario Crnjak te njegov nasljednik Jurica Prskalo. HAC je inače u posljednjih 10 godina u cestogradnju uložio oko 33 milijarde kuna, a prema dosadašnjim podacima samo za dodatne radove su isplatili 2,7 milijardi bez PDV-a

Najspornije razdoblje u HAC-u je ono kada je na čelu bio Jurica PrskaloNajspornije razdoblje u HAC-u je ono kada je na čelu bio Jurica PrskaloUSKOK u Hrvatskim autocestama provjerava sve ugovore koje je Skladgradnja braće Žužul sklapala s tom tvrtkom u bilo kojem svojstvu, ali i ugovore Skladgradnje s Autocestom Rijeka-Zagreb. Ono što je počelo optužnicom za štetu od 22 milijuna kuna nastalu preplaćenim bojenjem tunela, sada prerasta u istragu o postojanju kriminalne organizacije koja je ciljano i sustavno izvlačila novac iz HAC-a, piše Poslovni dnevnik

Potpuno je izvjesno kako će i za slučajeve poslovanja s Fimi-Medijom biti optužnica povezanih i s HAC-om, ali USKOK sada pokušava raskrinkati cijeli višegodišnji sustav ugovaranja poslova u HAC-u, prepuštanja poslova podizvođačima poput Skladgradnje, dodatnih isplata, bonusa i namještanja natječaja.

Poslovni dnevnik piše kako im je osoba bliska istrazi, koja je potvrdila ove informacije, kazala da se još ne može reći hoće li USKOK uspjeti utvrditi postojanje kriminalnog udruživanja, ali ć sigurno biti novih sudskih postupaka. Jedina nepoznanica je hoće li oni dospjeti u nadležnost USKOK-a ili će biti prepušteni Državnom odvjetništvu.

Poslovni piše kako su iz HAC-a doznali kako u toj tvrtki vlada panika te da gotovo nema inženjera na srednjem i višem položaju koji nije bio na obavijesnom razgovoru u policiji ili USKOK-u.

O imenima nitko ne želi spekulirati, ali zna se da je najspornije razdoblje kada je tvrtku vodio Mario Crnjak te njegov nasljednik Jurica Prskalo. HAC je inače u posljednjih 10 godina u cestogradnju uložio oko 33 milijarde kuna, a prema dosadašnjim podacima samo za dodatne radove su isplatili 2,7 milijardi bez PDV-a.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 12.11.10. 09:08

Šta su do sad čekali majku im....a sve su znali.Ako smo mi obični smrtnici znali za kriminal...novine pisale...a oni se kao pravili nevješti.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 12.11.10. 19:49

Ne bi oni ni sad da ih nije natjerala EU.Na kraju ce svi biti zatvoreni


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika