12.11.2010. / 08:41

Autor: Nacional.hr

Obitelj ubijenog premijera Đinđića podnijela kaznenu prijavu protiv Koštunice

"Smatramo, a to je smatrao i tužilac Prijić u svojoj optužnici za atentat da je oružana pobuna bila uvod u atentat i da je uspjeh oružane pobune doveo do toga da se oni dovoljno ohrabre da svoje ciljeve postižu i na drugi način, dakle, silom", rekao je odvjetnik Popović

Ubijeni premijer Srbije Zoran ĐinđićUbijeni premijer Srbije Zoran ĐinđićMila Đinđić, majka ubijenog srbijanskog premijera Zorana Đinđića potvrdila je za beogradski dnevnik Blic da je zajedno s Đinđićevom sestrom Gordanom podnijele kaznene prijave protiv Milorada Ulemeka Legije, bivšeg predsjednika SRJ Vojislava Koštunice i nekadašnjeg načelnika vojne sigurnosti Ace Tomića.

Prijavu je podnio odvjetnik Srđa Popović, a optužene se tereti da su zajedno sa nekadašnjim vođom zemunskog klana Dušanom Spasojevićem u studenome 2001. organizirali oružanu poubnu protiv države.

Naime, jedinica koji je bila u sastavu MUP-a Srbije otkazala je poslušnost i pod punim naoružanjem i s 24 borbena vozila blokirala je vojarnu Gazela tražeći da se uhićenje i izručenje haških bjegunaca regulira zakonom.

Kaznena prijava se odnosi i na Vojislava Koštunicu, jer, kako se navodi, kao predsjednik Jugoslavije nije iskoristio svoje ustavne nadležnosti i nije izdao naredbu vojsci da tu pobunu uguši.

Prijava se odnosi i na Acu Tomića koji je u to vrijeme bio načelnik Uprave vojne sigurnosti jer je zapovjedniku Jedinice za specijalne operacije (JSO) dao garancije da se vojska u pobunu neće miješati.

"Smatramo, a to je smatrao i tužilac Prijić u svojoj optužnici za atentat da je oružana pobuna bila uvod u atentat i da je uspjeh oružane pobune doveo do toga da se oni dovoljno ohrabre da svoje ciljeve postižu i na drugi način, dakle, silom", rekao je odvjetnik Popović.

Demokratska stranka Srbije je odbacila optužbe protiv Koštunice te je ocijenila da je "prevršena svaka mjera u primitivnoj kampanji koja se neprestano vodi protiv DSS-a".U priopćenju stranke Vojislava Koštunice se iznose i osobne uvrede na račun odvjetnika Srđe Popovića jer ga nazivaju "moralno posrnulim" i "izopačenim bićem".

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika