12.11.2010. / 14:40

Autor: Nacionalov anketni tim , Nacional.hr

Lekcija 'rušilačkoj' naciji: Prvi čovjek gospodarstva prebacuje odgovornost na građane

Ministar nije spominjao mogućnost stečaja brodogradilišta, ali je naglasio kako ona trenutno stvaraju milijardu kuna godišnje gubitka, a u proračunu za sljedeću godinu za njih nije predviđena niti kuna

Đuro Popijač     (Foto:Igor Šoban)


Đuro Popijač (Foto:Igor Šoban) Ministar gospodarstva Đuro Popijač u svome se govoru u sklopu Savjetovanja ekonomista u Opatiji osvrnuo na problem privatizacije i restrukturiranja brodogradilišta.

"Došli smo do točke kada odgađanja restrukturiranja brodogradilišta neće biti", rekao je Popijač, a prenosi Večernji list.

Istaknuo je kako Europska komisija i Agencija za zaštitu natjecanja zajednički analiziraju planove restrukturiranja brodogradilišta. Europski konzultatnti s investitorima će raditi na doradi programa kako bi se sačuvala brodogradnja.

Ministar nije spominjao mogućnost stečaja brodogradilišta, ali je naglasio kako ona trenutno stvaraju milijardu kuna godišnje gubitka, a u proračunu za sljedeću godinu za njih nije predviđena niti kuna.

Osvrnuo se i na trenutnu poduzetničku klimu u Hrvatskoj koja nije previše poticajna i u kojoj mnogi projekti stoje.

"Nacija se mora opredijeliti želi li razvoj ili ne. U stanju smo srušiti bilo koji projekt, bez obzira na to koliko smo prije toga bili spremni investirati", prokomentirao je Popijač.

Kao najbolji primjer "hrvatske spremnosti na investicije" naveo je tvornicu Rockwoola.

"Prvo smo ih molili da dođu, a onda smo učinili sve da im onemogućimo rad", rekao je Popijač.

Najavio je kako država pokreće 30 investicijskih projekata iz energetike, turizma, vodnog gospodarstva i prometne infrastrukture ukupne vrijednosti 13,4 milijardi kuna.

Vezane vijesti

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač danas je sasvim očekivanim nazvao smanjenje prognoze za zaduživanje Hrvatske sa… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 12.11.10. 15:07

kakvo govno bolesno bože sačuvaj


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 12.11.10. 15:27

svi gradani, domaci poduzetnici, strani poduzetnici su rekli da je glavni problem Hrvatske privrede neucinkovita, spora, korumpirana, glomazna drzavna administracija i sudstvo. Neznam o kakvim gradanima taj kreten prica. Jedino sto znam sa sigurnoscu da je Jaca zaposlila tog kretena kao ministra poduzetnistva a da on nikada nije ni bio poduzetnik!!!!!!!!


registracija
11/10/10

agaSovulj, 12.11.10. 15:51

Ja ne vidim da se u tekstu spominju gradani, pa mi nije jasan bombasticni naslo. I ne mislim da je covijek ista lose rekao. Brodogradnja bi se po meni trebala sacuvati, jer to je jedna grana gdje imamo jako solidno iskustvo.


registracija
30/6/10

petrus7, 12.11.10. 15:55

Govno ostaje gpvno. Đuro, Popij mi pišalinu!


registracija
15/2/06

SigaZG, 12.11.10. 18:01

tog novopečenog hadezeovca treba što prije sterati na burzu i to bez naknade dok još ima nekaj od privrede u Hrvatskoj


registracija
16/6/10

nosonja, 12.11.10. 19:51

Ljudi,nije u redu,meni niste ništa otavili da napišem proziv toga zombija.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika