12.11.2010. / 14:42

Autor: Hina

Hrvatski zračni prijevoznici prevezli 11,5 posto manje putnika ove godine

Osim manje putnika hrvatski su zračni prijevoznici u devet mjeseci ove godine prevezli i manje tereta nego lani, za 14 posto manje ili 2.507 tona

Zabilježen je manji broj putnikaZabilježen je manji broj putnikaHrvatski zračni prijevoznici u prvih devet mjeseci ove godine prevezli su 11,5 posto manje putnika nego u istom lanjskom razdoblju ili njih 1,47 milijuna, a putnika su prevezli manje nego lani i u trećem ovogodišnjem tromjesečju, i to za 9,4 posto ili njih 690 tisuća, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Od ukupnog broja putnika u devet mjeseci ove godine većinu su ili 1,13 milijuna hrvatski zračni prijevoznici prevezli u međunarodnom prijevozu, čime je zabilježen pad od 10,3 posto u odnosu na lanjskih devet mjeseci. U unutarnjem je prijevozu putnika bilo također manje, za 11,4 posto ili njih 343 tisuća.

Osim manje putnika hrvatski su zračni prijevoznici u devet mjeseci ove godine prevezli i manje tereta nego lani, za 14 posto manje ili 2.507 tona.

Pritom je pad prevezenog tereta zabilježen i u unutarnjem i u međunarodnom prijevozu, i to za 17,6 i 12,1 posto manje nego u lanjskih devet mjeseci.

Istodobno, hrvatske su zračne luke u devet mjeseci ove godine zabilježile tek 0,7 posto manji promet zrakoplova ili 73.799, čemu je pridonio porast tog prometa u trećem ovogodišnjem tromjesečju od 3,8 posto, na 36.412.

Putnika je u zračnim lukama bilo više i u devet mjeseci i u trećem tromjesečju ove godine, za 6 odnosno 12,7 posto nego u istim razdobljima lani, s njih ukupno 4,32 milijuna u devet mjeseci, od čega ih je u trećem tromjesečju bilo 2,42 milijuna.

Obrnuta je situacija s prometom tereta u zračnim lukama, koji je bio manji za 13,1 posto u devet mjeseci ove godine s ukupno 6.610 tona, te za 11,4 posto manji u trećem tromjesečju nego u istim mjesecima prošle godine.

Vezane vijesti

EP odobrio sporazum sa SAD-om o dostavi podataka

EP odobrio sporazum sa SAD-om o dostavi podataka

Zastupnici Europskog parlamenta odobrili su u četvrtak na plenarnoj sjednici u Strasbourgu sporazum o dostavi podataka iz EU-a u Sjedinjene Države o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika