12.11.2010. / 16:48

Autor: Totalsport

Čilić: Ne mogu biti zadovoljan sezonom

"Bob je dobar trener i nas dvojica dobro surađujemo. Nadam se i vjerujem da ćemo i ubuduće, nema nikakvog razloga da ne bude tako. Nije mogao biti sa mnom na zadnja dva turnira iz nekih svojih razloga."

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić okončao je svoju sezonu sa 40 pobjeda i 22 poraza na ATP World Touru… Čilić je posljednji nastup ove sezone imao na ATP Masters 1000 turniru u Parizu, jedinom turniru iz kategorije Masters 1000 koji se igra u dvorani. U svom prvom dvoboju u Bercyju svladao je Ukrajinca Stahovskija u tri seta, a u osmini finala je izgubio u tri seta od Britanca Andyja Murrayja. U tom dvoboju je Marin imao servis za prvi set, te nakon toga vodstvo 4-0 u tie-breaku.

Iako je Čilić odigrao jako dobar meč u kojem je apsolutno vodio igru u prva dva seta, pobijedio je Murray 7-6(6), 3-6, 6-3. - Zadovoljan sam kako sam odigrao taj dvoboj, bilo mi je bitno okončati sezonu s pozitivnim mislima nakon dosta loših rezultata u zadnje vrijeme. Imao sam taktički jako dobar pristup protiv Murrayja, u čemu su mi pomogli i prethodni mečevi. Ovoga put sam promijenio neke sitnice u taktici. Podloga u Parizu je jako brza, najbrža od svih na kojima sam igrao protiv Murrayja, što je pogodovalo mojoj agresivnoj, napadačkoj igri - izjavio je Čilić u razgovoru za Totalsport. Ipak, platio je cijenu neforsiranih pogrešaka. Napravio ih je 40, a Murray samo 18… - Istina je da ja radim dosta neforsiranih pogrešaka, ali to je posljedica mog načina igre. Ja uvijek želim ići za poenom, jednostavno se ne osjećam najugodnije u defenzivi i zbog toga si stvaram više prilika od ostalih igrača, a onda je normalno da više i griješim. Protiv Murrayja, recimo, morate odlično pripremiti svaki napad jer je on silno jak u defenzivi.

Odlično se brani, tako da napadi i dolasci na mrežu moraju biti vrlo selektivni i dobro pripremljeni. Žao mi je propuštenih prilika u dvoboju protiv Murrayja, servisa za set i vodstva 4-0 u tie-breaku. Promašio sam nakon toga previše forhenda. Nedostajalo mi je možda i više samopouzdanja s obzirom na zadnje rezultate. Nakon polufinala u Washingtonu, na zadnjih 9 turnira ove sezone, Marin je ostvario samo 6 pobjeda. Niti na jednom od tih turnira nije uspio povezati dvije pobjede… - Kada zaredate s lošim rezultatima, izgubite u velikoj mjeri i samopouzdanje. Uvuče vam se neka nevjerica, pa ostvarujete još lošije rezultate nego što bi trebali po igri. Zato mi je bilo jako bitno imati dobar završetak sezone. Zadovoljan sam kako sam odigrao zadnja dva turnira. U Baselu sam izgubio u tri seta protiv Nalbandiana koji je odigrao odlično, a u Parizu sam mogao pobijediti Murrayja. Ipak, kaže da sa sezonom u cjelini nije zadovoljan. Odlično je krenuo, obranio naslove pobjednika u Chennaiju i Zagrebu, a u Melbourneu je plasmanom u polufinale Australian Opena ostvario najbolji Grand Slam rezultat u karijeri. No, nije nastavio na tragu tih odličnih nastupa i rezultata. - Više sam nezadovoljan nego zadovoljan ovom sezonom. Imao sam jako dobar početak, ali je nakon toga bilo previše podbačaja i poraza koji se nisu trebali dogoditi. Postavio sam si neki cilj da sezonu završim među 10 najboljih, a da sam u tome i uspio, jasno da bih imao velike šanse plasirati se i na ATP Finals u Londonu.

No, eto, nisam uspio. S trenerom Bobom Brettom je zadovoljan. - Bob je dobar trener i nas dvojica dobro surađujemo. Nadam se i vjerujem da ćemo i ubuduće, nema nikakvog razloga da ne bude tako. Nije mogao biti sa mnom na zadnja dva turnira iz nekih svojih razloga. Marin je najmlađi među 20 najboljih, kao i među 50 najboljih na trenutnoj ATP ljestvici. No, od njega se jako puno očekuje, a i sam je svjestan tih očekivanja… - Jesam, ali se ponekad nije lako nositi s tim pritiskom. Bio sam Top 10, vjerujem da mi je to pomoglo i vjerujem da ću opet ući u to društvo. Nadam se da ću sljedeće godine opet biti jednako dobar na početku sezone kao ove ili prošle, ali i da ću taj kontinuitet uspjeti prenijeti i na nastavak sezone.

Vezane vijesti

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

Osvajanje naslova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu donijelo je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću povratak u svjetski Top 20, prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika