12.11.2010. / 17:16

Autor: Hina

Kosor: 'Nema problema u donošenju proračuna'

Na novinarski upit rekla je kako ne očekuje probleme pri izglasavanju proračuna u Hrvatskom saboru, procijenivši da će proračun biti izglasan i s većim brojem glasova od potrebnog

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica vlade Jadranka Kosor danas je u Erdutu odbacila nagađanja da su se pri donošenju državnoga proračuna za iduću godinu pojavile teškoće među koalicijskim partnerima te najavila da će prijedlog proračuna, idući tjedan, biti prihvaćen na vladinoj sjednici, a nakon toga upućen u Hrvatski sabor.

Nakon današnje svečanosti obilježavanja 15. obljetnice potpisivanja Erdutskoga sporazuma Kosor je, na novinarski upit jesu li se među koalicijskim partnerima pojavili problemi, odgovorila niječno, ustvrdivši kako se nisu pojavili nikakvi problemi te kako su glavne naznake proračuna za 2011. dogovorene.

"Proračun je dogovoren u zadanim okvirima jer je Hrvatski sabor prihvatio vladinu odluku da se rashodi u 2011. ne povećavaju i u tako zamrznute rashode morat ćemo uklopiti brojne obveze koje dolaze", kazala je Kosor, dodavši kako se, uz ostalo, radi o povećanu iznosu za kamate, sredstva za provedbu referenduma za ulazak u EU te parlamentarne izbore i popis stanovništva.

Dogovorili smo da uz proračun za iduću godinu, prvi put u Hrvatskoj, donesemo i zakon o fiskalnoj odgovornosti, kojim ćemo na posebnu vrstu odgovornosti obvezati sve korisnike državnoga proračuna, kazala je premijerka Kosor.

Dodala je kako se obavljaju završne pripreme za donošenje prijedloga proračuna, koji će idući tjedan biti prihvaćen na vladinoj sjednici, a nakon toga upućen u Hrvatski sabor te kako vjeruje da će proračun za iduću godinu biti donesen za 15-ak dana.

Spornih pitanja apsolutno nema i jučerašnja rasprava koalicijskih partnera o proračunu bila je do sada u najboljem ozračju, s punim razmijevanjem partnera za situaciju u kojoj se sada nalazimo, ali i za ono što želimo u idućoj godini, jer predviđamo rast od 1,5 posto, kazala je premijerka dodavši da bi, ako se pokrenu neke od planiranih velikih investcija, rast BDP-a mogao biti i veći.

Na novinarski upit rekla je kako ne očekuje probleme pri izglasavanju proračuna u Hrvatskom saboru, procijenivši da će proračun biti izglasan i s većim brojem glasova od potrebnog.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 12.11.10. 18:58

Nadaj se samo kujo srpska!


registracija
11/10/10

agaSovulj, 13.11.10. 19:36

zalosno petrus7, nista ti nisi naucio. Pljuvati po drugoj naciji je izgleda vrhunac tvog dosega. Tvoji mora da se ponose tobom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika