12.11.2010. / 17:29

Autor: Hina

Bloger Željko Peratović optužen zbog povrede tajnosti postupka

Tužiteljstvo također tereti blogera da je na svom blogu objavio zapisnike o saslušanju osam osoba s istražnih ročišta u tom kaznenom predmetu iako je bio svjestan da su to tajne činjenice i podaci

Željko PeratovićŽeljko PeratovićZagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužni prijedlog protiv slobodnog novinara i blogera Željka Peratovića (44) kojeg tereti da je 1. kolovoza 2009. na svom blogu objavio zapisnik s ispitivanja jednog svjedoka u istražnom ročištu, održanom lani u ožujku, u predmetu koji se vodio protiv blogera na zagrebačkom Županijskom sudu.

Državno odvjetništvo je izvijestilo na svojim internetskim stranicama, navodeći samo inicijale i dob okrivljenog, da je istražni sudac na tom kao i na još četiri ročišta u istom kaznenom predmetu upozorio 44-godišnjaka da su svi podaci tajni i da je odavanje tajne kazneno djelo.

Tužiteljstvo također tereti blogera da je na svom blogu objavio zapisnike o saslušanju osam osoba s istražnih ročišta u tom kaznenom predmetu iako je bio svjestan da su to tajne činjenice i podaci čime je, kažu, postupivši protivno Zakonu o kaznenom postupku povrijedio tajnost kaznenog postupka.

Mediji su ranije objavili da je Peratović krajem prošle godine bio na obavijesnom razgovoru u policiji jer je na svojemu blogu objavio istražno svjedočenje ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, koji ga je prije tužio za širenje lažnih vijesti i uznemiravanje javnosti te za klevetu.

Peratović je tada tvrdio da je iskaz objavljen nakon završetka istrage pa tvrdnje o tajnosti ne stoje.

Vezane vijesti

Tko je rasturio Jadrankamen?

Tko je rasturio Jadrankamen?

Državno odvjetništvo odbacilo je tvrdnje da nije reagiralo na upozorenja o sumnjivom poslovanju i mogućim zlouporabama u Jadrankamenu, navodeći da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika