12.11.2010. / 18:58

Autor: Hina

Merkel odbacila glasine o smjeni ministra financija

Njemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je u petak glasine da planira rekonstrukciju vlade i poručila da čvrsto stoji uz ministra financija Wolfganga Schaeublea, koji je nedavno bio hospitaliziran.

Angela MerkelAngela MerkelNjemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je u petak glasine da planira rekonstrukciju vlade i poručila da čvrsto stoji uz ministra financija Wolfganga Schaeublea, koji je nedavno bio hospitaliziran.

"Ne moram komentirati lažne glasine. Odlično surađujem s Wolfgangom Schaeubleom i kanim tako nastaviti", rekla je Merkel za televiziju ARD.

Poslovni list Handelsblatt nedavno je najavio smjenu ministra Schaeublea, koji je dvadeset godina u invalidskim kolicima, a čije bi mjesto trebao preuzeti ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere.

Schaeuble, paraliziran od struka otkako je na njega bio pokušan atentat, nedavno se liječio u bolnici zbog kroničnog raka kože.

Kao ministar financija Schaeuble je ključna osoba u naporima na gospodarskom oporavku svoje zemlje i svijeta, no nedavno je pred televizijskim kamerama izvrijeđao svog glasnogovornika Michaela Offera zato što nije novinarima podijelio pisani materijal.

I sam Schaeuble je opovrgnuo glasine o ostavci i rekao da "i ministri financija imaju živce". Priznao je da je pretjerano reagirao, ali je rekao da se neće ispričati Offeru.

Pošto je bio javno izvrijeđan, Offer je podnio ostavku i kazao kako očito ne uživa ministrovo povjerenje.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika