12.11.2010. / 20:55

Autor: Hina

S&P snizio kreditni rejting Zagrebačkog holdinga

Tijekom krize, Zagreb nema dovoljno sredstava da pruži punu izvanrednu pomoć Holdingu, ističu u S&P

Ivo ČovićIvo ČovićSvjetska rejting agencija Standard&Poor's (S&P) objavila je danas da je Zagrebačkom holdingu smanjila dugoročni kreditni rejting s "BBB-" na "BB", s negativnim izgledima.

S&P u priopćenju navodi kako se pogoršala likvidnost Zagreba i Zagrebačkog holdinga.

Tijekom krize, Zagreb nema dovoljno sredstava da pruži punu izvanrednu pomoć Holdingu, ističu u S&P i dodaju da politički sukob gradske administracije i gradske skupštine utječe na spremnost grada da Zagrebačkom holdingu pruži pomoć u budućnosti.

"Odluka o smanjenju donesena je na temelju naše nove procjene vjerojatnosti da će grad Zagreb pružiti pravodobnu i dostatnu izvanrednu potporu Zagrebačkom holdingu u slučaju financijskih teškoća, a koja je iz kategorije 'gotovo sigurno' prešla u 'vrlo visoku'", ističe analitičar S&P Felix Ejgel.

IZ S&P napominju da bi negativne izglede kreditnog rejtinga mogli revidirati u stabilne ili nakon sličnog rejtinga grada ili poboljšanja samostalnog Holdingova kreditnog profila. On bi mogao proizlaziti iz povećanja tarifa za usluge tvrtke i produljenja roka otplate dugova, što bi dovelo do boljeg odnosa pokrivenosti duga i likvidnosti, navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika