13.11.2010. / 09:51

Autor: Nacional.hr

Hrvatski građani ne žele u EU: Samo 25 posto smatra da je članstvo u Uniji dobra stvar

Kao najvećeg protivnika članstvu njihove države unutar EU hrvatski građani smatraju Sloveniju koju, prema njihovoj percpeciji, slijede Velika Britanija i Francuska. Kao najveće prijatelje unutar EU hrvatski građani doživljavaju Njemačku, Austriju i Mađarsku

Jadranka KosorJadranka KosorGospodarska kriza i nepovjerenje građana Hrvatske u aktualnu vlast, ima za uzrok i rekordno negativan stav prema ulasku naše zemlje u Europsku uniju.

Samo 25 posto hrvatskih građana smatra da je članstvo Hrvatske u EU dobra stvar. Većina od 43 posto na referendumu bi glasala protiv, a za članstvo bi bilo njih 38 posto. To su neki od rezultata velikoga Gallupova istraživanja u cijeloj regiji zapadnog Balkana. Rezultati tog istraživanja o percepciji građana 2010. godine, "Balkan Monitor", bit će predstavljeni u srijedu u Bruxellesu, piše Jutarnji list.

Hrvatska je jedina država u regiji koja uopće pregovara o članstvu, a upravo se njeni građani najviše tome protive. Kosovo je jedina država u regiji koja nema nikakve formalne ugovorne odnose s EU, a tamošnji građani najviše podržavaju članstvo u EU. Naime, njih čak 87 posto navodi članstvo u EU kao nešto dobro.

Kao najvećeg protivnika članstvu njihove države unutar EU hrvatski građani smatraju Sloveniju koju, prema njihovoj percpeciji, slijede Velika Britanija i Francuska. Kao najveće prijatelje unutar EU hrvatski građani doživljavaju Njemačku, Austriju i Mađarsku.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 13.11.10. 10:58

Sad namjerno ne želim da uđemo u EU jer to toliko žele ove "HRVATINE" iz KRADEZEA. Kad toliko oni žele, baš bi volio da referendum to sruši.


registracija
24/5/09

Sharp, 13.11.10. 11:17

Eh tako vec da.... nedavno je bila publicirana anketa po kojoj su 65% ZA ulazak ! Bit ce da su tada ispitali samo vrh KRADEZEA ! Gradani, pamet u glavu.... jasno recite sta mislite i o EU i o lopovima na vlasti, stvarno je dosta !!


registracija
20/8/10

McCoy, 13.11.10. 11:33

Velika je zabluda da ce ulazak u EU resiti ekonomske i druge nedace zemalja tzv "zapadnog Balkana", kako nas etiketiraju u Briselu. Pristup fondovima EU i nastvak podkradanja sopstvenih gradjana je glavni cilj politickih i ekonomskih elita Balkana pa zato i zele sto pre u uniju.


registracija
26/11/09

abar, 13.11.10. 12:17

Kako se snaci u situaciji kada vam treba novac ?
Da li ste u situaciji da vam treba novac, a ne znate odakle da ga nabavite ?
Kompanija Rembraco Vam pruža mogucnost da ga napravite elegantno, lako i brzo iz vaše fotelje, u bilo koje vrijeme.
http://rembraco.assoftteam.com/registracija.aspx?ID=4887


registracija
30/6/10

petrus7, 13.11.10. 12:59

abar ne seri. Srbima prodaj ta srpska sranja ili KRADEZEOVCIMA.


registracija
8/7/10

Maroje, 15.11.10. 09:59

Zavaravamo se mišlju da nas čeka eldorado ulaskom u evropsku uniju. Radom,redom i disciplinom uredimo Hrvatsku.Samo o nama ovisi kako će nam biti. Drugi nam mogu samo uzeti a ne dati. Zato budimo pametni i vrijedni.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika