13.11.2010. / 10:48

Autor: Nacional.hr

Želite jeftin stan, javite se u HEP: Kvadrat 1000 kuna, ali samo za privilegirane

Bez ikakvih kriterija HEP je u posljednjih desetak godina te stanove iznajmljivao za samo 50 kuna mjesečno, neki su stanovi prodavani za samo 1000 kuna po kvadratu, a neki su bespravno useljeni ili su pak u njima već deset godina tzv. čuvari stanova, koji ne plaćaju ni kune najma

Aferama u HEP-u, čini se, ne nazire se kraj i gotovo svakodnevno u javnost izlaze podaci o nekim sumnjivim radnjama u toj državnoj tvrtki. Nakon što je bivši šef Ivan Mravak izašao iz pritvora te je otkriveno kako se, unatoč tome što je oštetio tvrtku za goleme novčane iznose, vratio na posao, otkriveno je kako se u HEP-u 'dilalo' sa stanovima.

Dok Državno odvjetništvo istražuje malverzacije HEP-ovim stanovima, budući da je ta tvrtka vlasnik 300 nekretnina, ali u poslovnim su knjigama evidentirana samo 134, Večernji list doznaje detalje kako su ti stanovi iznajmljivani, odnosno prodavani.

Bez ikakvih kriterija HEP je u posljednjih desetak godina te stanove iznajmljivao za, primjerice, samo 50 kuna mjesečno, neki su stanovi prodavani za samo 1000 kuna po kvadratu, a neki su bespravno useljeni ili su pak u njima već deset godina tzv. čuvari stanova, koji ne plaćaju ni kune najma.

Prema HEP-ovoj odluci o prodaji, neki su stanovi uz 30-40 % popusta prodavani raznim direktorima i njihovim zamjenicima u tom javnom poduzeću. No, jeftinih HEP-ovih stanova domogli su se, kako je još prije izjavio direktor te tvrtke Leo Begović, i oni koji s tvrtkom nisu imali baš nikakve veze.

HEP je pak do tih stanova došao kompenzacijom, uglavnom od građevinskih tvrtki koje su u zamjenu za neplaćenu struju tom poduzeću davale stanove i garaže. HEP iz stanova kani iseliti bespravno useljene stanare, dakle one koji na te stambene kvadrate nisu imali nikakva prava, a ostale stanove kani provesti kroz poslovne knjige i riješiti pitanje cijene najma, piše Večernji list.

Vezane vijesti

Posljednji kredit HEP-u za pokrivanje gubitaka

Posljednji kredit HEP-u za pokrivanje gubitaka

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) podizanje kratkoročnog kredita od 400 milijuna kuna za pokrivanje gubitaka u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika