13.11.2010. / 14:03

Autor: Hina

'Hrvatska na rubu bankrota': HDSSB poziva Vladu da podnese ostavku

Ideju vladajuće stranke da se parlamentarni izbori održe 2012. Šišljagić je ocijenio zabrinjavajućom, jer, kako je rekao, "do tada Hrvatska će biti potpuno upropaštena"

Vladimir ŠišljagićVladimir ŠišljagićVladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan, pozvao je danas Vladu Republike Hrvatske da podnese ostavku te da se što prije održe parlamentarni izbori, budući da je "Hrvatska na rubu bankrota, gospodarstvo u kolapsu, a sve mjere koje Vlada poduzima ne daju rezultate već naprotiv Hrvatsku sve dublje vuku u ponor".

Posebno je na konferenciji za novinare istaknuo kako je "sramno i zabrinjavajuće što Vlada i pregovarački timovi za ulazak Hrvatske u EU skrivaju od javnosti sve što je do sada dogovoreno i s kakvim predznakom Hrvatska može očekivati ulazak u EU".

Dodao je kako nije svejedno kako se pregovori vode i što nas čeka kada uđemo u EU. "Hrvatskom demokratskom savezu Slavonije i Baranje itekako je stalo da Hrvatska uđe u Europsku uniju, ali ne želimo uzalak uz tajne i nejasnoće", rekao je Šišljagić, dodavši kako je bolje da odgodimo ulazak do trenutka kada Hrvatska bude spremna odgovoriti izazovima i postane istinski ravnopravna članica europske obitelji.

Ideju vladajuće stranke da se parlamentarni izbori održe 2012. ocijenio je zabrinjavajućom, jer, kako je rekao, "do tada Hrvatska će biti potpuno upropaštena".

Dinko Burić, saborski zastupnik i predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a, izvijestio je da danas održana sjednica Glavnog odbora te da su doneseni zaključci, prije svega vezani za teško stanje u Hrvatskoj.

Nedopustivim je ocijenio "maćehinski odnos hrvatske države prema Slavoniji i Baranji", dodavši kako je nedopustivo da se od 30 velikih investicijskih projekata na ovu regiju odnosi tek jedan i to za izgradnju kanala Dunav-Sava o kojem se govori samo pred izbore". "Od 14 milijardi eura, tek 6,8 posto je za ovaj dio Hrvatske, a čak 36 posto sredstava se odnosi na Zagreb i okolicu", ustvrdio je.

Burić je oštro kritizirao izjavu Vojislava Stanimirovića, nakon nedavna posjeta srbijanskog predsjesnika Borisa Tadića Vukovaru, kada je Stanimirović izjavio da su među ubijenim ranjenicima iz vukovarske bolnice bili i preobučeni hrvatski vojnici. Burić je istaknuo kako i DORH i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić trebaju reagirati na takvu izjavu, ali je izrazio uvjerenje da se to neće dogoditi jer Stanimirović "ima svu zaštitu ove države".

(Hina) xvsik yln

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 13.11.10. 14:18

nabijem buriče dumiče šišljagiče i ostali ološ glavaševaca konju na batinu


registracija
30/6/10

petrus7, 13.11.10. 16:30

Čmarko64 to je sve toj KRADEZE okotio. Nemoj biti takav prema svojim Ptičicama. I molim te nauči razliku između slova "č" i "ć" nepismeni majmune.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika