13.11.2010. / 14:06

Autor: Hina

Kosor: Vlada donijela akcijski plan otklanjanja prepreka ulaganjima u Hrvatsku

Podsjetila je da je Vlada predstavila program od 30-ak velikih investicijskih projekata i iznijela očekivanje da će se, ako se bar jedna trećina tih projekta realizira u sljedećoj godini, Hrvatska imati znatno veći gospodarski rast od onoga što se danas predviđa

Jadranka Kosor i Đuro PopijačJadranka Kosor i Đuro PopijačPredsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je na Terminalu Jadranskog naftovoda (JANAF) u Sisku, puštajući u probni rad dva novoizgrađena spremnika, izjavila da je Vlada donijela akcijski plan otklanjanja prepreka ulaganjima u Hrvatsku, jer je ustanovljeno da za neke projekte postoje velike prepreke, te se Vlada uhvatila u koštac s tim izazovom.

"Taj plan se počeo provoditi, očekujem od svih koji su dužni provoditi ga, da ga provode. Oni koji se tome budu odupirali na bilo koji način, svakako neće moći biti u sustavu koji se ukupno gledajući zove Vlada Republike Hrvatske", rekla je premijerka Kosor.

Podsjetila je da je Vlada predstavila program od 30-ak velikih investicijskih projekata i iznijela očekivanje da će se, ako se bar jedna trećina tih projekta realizira u sljedećoj godini, Hrvatska imati znatno veći gospodarski rast od onoga što se danas predviđa.

Najavila je da će do kraja godine biti raspisan javni natječaj za hidrocentralu vrijedan 125 milijuna kuna, radit će se treći blok Termoelektrane Sisak vrijedan 220 milijuna eura. U 2011. raspisat će se javni natječaji za još dva velika energetska projekta.

Također je napomenula da je Vlada na zadnjoj sjednici donijela odluku o davanju jamstva Hrvatskim vodama od milijardu kuna, što znači trenutno pokretanje većeg broja investicijskih projekata u Hrvatskoj kao prve faze investicija u toj djelatnosti, što je u javnosti prošlo gotovo nezapaženo. Pri tome je navela da je ukupna vrijednost planiranih projekata u vodnom gospodarstvu veća od četiri milijarde eura.

Najavila je dovršetak projekata magistralnih plinovoda, čime će se dužina plinovoda povećati za 560 kilometara. Cijeli taj investicijski ciklus predviđa ulaganja od najmanje 380 milijuna eura do kraja 2011. godine.

Na zadnjoj sjednici Vlade, rekla je Kosor, predstavljeni su investicijski projekti izgradnje i obnove željezničke infrastrukture, modernizacije zračnih luka, izgradnje mostova. To su projekti vrijedni oko četiri milijarde kuna, rekla je.

Premijerka je ocijenila kako uspješnim završetkom izgradnje novih spremnika na sisačkom Terminalu, JANAF dokazuje da je izuzetno važna karika u energetskom sustavu Hrvatske i da pridonosi stabilnosti, sigurnosti i konkurentnosti, što je Hrvatskoj važno kao zemlji koja će postati članica Europske unije.

Dva novoizgrađena spremnika kapaciteta su od po 80 tisuća kubnih metara vrijedna 172,34 milijuna kuna.

U pratnji Uprave JANAF-a , ministra gospodarstva Đure Popijača, te ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića, koji je predsjednik Nadzornog odbora JANAF-a, premijerka je obišla gradilište tri nova spremnika čija je izgradnja započela u rujnu ove godine u vrijednosti 156 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave JANAF-a Ante Markov naglasio je da je završetkom prve faze proširenja spremničkih kapaciteta, Terminal Sisak postao strateški terminal za diverzifikaciju opskrbe naftom jugoistočne i srednje Europe.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
24/5/09

Sharp, 13.11.10. 14:13

Koj K... taj akcijski plan niste donjeli prije par godina ?! Budale nesposobne !


registracija
14/11/07

laufer, 13.11.10. 15:31

Kod nas nikada ne nedostaje "planova".
Po štancanju kojekakvih "akcijskih planova" svjetski smo prvaci.
Provedba je, naravno, potpuno druga priča.


registracija
8/7/09

bankar, 13.11.10. 17:43

sve prepuno akcijskih planova


registracija
31/1/10

STTony, 13.11.10. 18:43

Do sada sam sumnjao da je Kosorka glupa kokoš, ali evo priznajem da to više ne sumnjam, nego sa potpuno uvjeren u to.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 13.11.10. 20:53

Vlada donijela akcijski plan uklanjanja prepreka.Smijesno .Pa nisu skonili glavnu prepreku SAMU VLADU


registracija
24/3/10

bagsy, 13.11.10. 20:56

osobno bih volio neka jamstva za takav plan,recimo nešto kao nazovi,jamstvena kartica


registracija
2/12/09

gromco, 13.11.10. 22:05

je da. prvo akcijski plan a odma nakon njega saborsko povjerenstvo. smeshni ste. govna hadezejofska.
bitch


registracija
11/1/10

fluid, 14.11.10. 11:41

Vlada definitivno nije donijela nikakav "Akcijski plan" za oporavak Hrvatske osim što je sama sebe uvjerila da je.I sada to svoje uvjerenje silom nameće i građanima Hrvatske.E pa eto.I to će se uskoro iskristalizirati.Kolika je njihova bahatost i nesposobnost.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika