13.11.2010. / 18:22

Autor: Hina

Mladunci crvenih pandi iz zagrebačkog ZOO-a dobili imena Bambu i Coco

Dan crvenih panda obilježen je ove godine prvi put diljem svijeta kako bi se upozorilo na važnost očuvanja crvenih pandi u njihovu prirodnom staništu, na obroncima Himalaje

Crvene pande Bambu i Coco (Foto: Borna Filić/PIXSELL)Crvene pande Bambu i Coco (Foto: Borna Filić/PIXSELL)Na Dan crvenih pandi mladunci iz zagrebačkoga Zoološkog vrta (ZOO), koji su na svijet došli 25. lipnja, dobili su imena Bambu i Coco, priopćeno je danas iz zagrebačkoga ZOO-a.

Kako se ističe, bio je to i najsvečaniji dio obilježavanja Dana crvenih pandi u zagrebačkome Zoološkom vrtu. Mladi mužjak dobio je ime Bambu, a njegova sestra Coco. Ta je imena ocjenjivački sud izabrao između čak 800 prijedloga posjetitelja vrta, a objavila ih je crvenokosa glazbenica Anđa Marić, koja je time postala i kuma malim crvenim pandama. Inače, Bambu i Coco su već drugi podmladak ženke Amelie i mužjaka Jorrita, navode u Zološkom vrtu.

Ravnateljica zagrebačkoga Zoološkog vrta Davorka Maljković podsjetila je da je jedna od najvažnijih zadaća zooloških vrtova očuvanje ugroženih vrsta te da su djelatnici zagrebačkoga ZOO-a upravo zbog toga iznimno ponosni što se crvene pande uspješno razmnožavaju u Zagrebu. Istaknula je da je svaki mladunac iznimno vrijedan budući da ih u europskim zoološkim vrtovima ima mali broj.

Dan crvenih panda obilježen je ove godine prvi put diljem svijeta kako bi se upozorilo na važnost očuvanja crvenih pandi u njihovu prirodnom staništu, na obroncima Himalaje. Inicijativa je potekla od Mreže crvene pande (Red Panda Network), međunarodne organizacije koja se bavi zaštitom crvenih pandi u prirodi.

Zahvaljujući zagrebačkom ZOO-u i Hrvatska se uspješno uključila u taj veliki međunarodni projekt, ističe zoologinja zagrebačkoga ZOO-a Maša Ljuština.

Vezane vijesti

Anđa Marić: Odgoj djeteta i rad na sebi moji su najveći projekti

Anđa Marić: Odgoj djeteta i rad na sebi moji su najveći projekti

Nakon punih deset godina hrvatsko-slovenska pjevačica mađarskih korijena Anđa Marić ponovo će zapjevati u Hrvatskoj. U sklopu Croatia Love Festivala… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika