14.11.2010. / 19:05

Autor: Martina Čizmić

CFL: Finale prije finala Zagreb Thunderima za savršenu prvu sezonu

Momčadi Dalj Pitbullsa i Zagreb Thundera za dva će se tjedna susresti u Crobowlu - finalu prvenstva

Zagreb Thunder osvojili su prvenstvo bez i jednog porazaZagreb Thunder osvojili su prvenstvo bez i jednog porazaPrva sezona lige američkog nogometa u Hrvatskoj privedena je kraju. Šest kola, četiri utakmice i dva finalista.

U posljednjem kolu, u Osijeku su Zagreb Raidersi svladali Osijek Cannonse rezultatom 6:0. Osječani su izuzetno zadovoljni sezonom, pogotovo jer im je ovo bila prva sezona u kojoj su nastupali u punoj opremi. Već najavljuju još bolje utakmice u sljedećoj sezoni, a čini se kako američki nogomet u Osijeku ima svjetlu budućnost.

U Dalju se pak igralo "finale prije finala". Naime, susrele su se dvije momčadi koje će snage odmjeriti i u finalu prvenstva - Crobowlu.

Zagreb Thunder došao je u Dalj kao jedina momčad sa savršenim rezultatom - pet pobjeda, dok su Daljani jedini poraz zabilježili upravo na gostovanju kod Thundera. Današnja utakmica bila je izvrsna prilika da im za taj poraz uzvrate.

No, Zagrepčani im to nisu dopustili. Od samog početka utakmice krenuli su s jakom obranom i dobro osmišljenim napadima pa je na kraju prve četvrtine rezultat već bio 12:0 za Thundere. U drugoj četvrtini Daljani su uspjeli smanjiti rezultat, no touchdown Thundera pokazao je koliko je zagrebačka ekipa jaka. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 19:6 u korist Thundera.

Do kraja utakmice Daljani su imali još nekoliko dobrih prilika, no nisu uspjeli ostvariti pogodak. Thunderi su na kraju utakmicu dobili rezultatom 35:6 i tako ostvarili savršenu sezonu - šest pobjeda i bez poraza.

Za dva tjedna ove dvije momčadi odmjeriti će snage u Crobowlu - prvom finalu prvenstva američkog nogometa u Hrvatskoj.

Momčadi su prvenstvom u načelu zadovoljne. Rezultati pokazuju koliko momčadi još mogu napredovati, a jedina je zamjerka na broj klubova (samo četiri). Ljubitelje američkog nogometa razveseliti će informacija da je u planu i proljetno prvenstvo na kojem bi trebali sudjelovati još neki klubovi, čime će natjecanje zasigurno dobiti na kvaliteti.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika