14.11.2010. / 19:16

Autor: Hina

Ured za upravljanje u hitnim situacijama: Upozoravali smo na neodržavanje visokih zgrada

Ured ističe da danas nije bilo opasnosti za prolaznike te da nema ozlijeđenih kada su oko 14 sati s neboderu u Ilici 1, između 6. i 7. kata te 11. i 12. kata, na dvorišnu stranu nebodera pale staklene ploče promjera 1,5 metar puta 1,5 metar

Zagrebački gradski Ured za upravljanje u hitnim slučajevima u današnjem priopćenju, objavljenom zbog padanja staklenih ploča s nebodera na Trgu bana Josipa Jelačića, podsjeća kako je već upozoravao na opasnosti od neodržavanja visokih zgrada u Zagrebu.

Gradski je Ured upozoravao da sa zgrade "Zagrepčanke" u Savskoj ulici pada kamena oplata te da limene oplate padaju i s nebodera u ulici Braće Domani.

Ured ističe da danas nije bilo opasnosti za prolaznike te da nema ozlijeđenih kada su oko 14 sati s neboderu u Ilici 1, između 6. i 7. kata te 11. i 12. kata, na dvorišnu stranu nebodera pale staklene ploče promjera 1,5 metar puta 1,5 metar.

Dodaje da je na terenu zagrebačka policija i predstavnik suvlasnika nebodera te da je Ured za upravljanje u hitnim situacijama teren pozvao i dežurnoga građevinskog inspektora, ali da su mjerodavni u tom inspektoratu ustvrdili da nije potreban izlazak dežurnoga građevinskog inspektora.

Nakon toga je Ured ponovo preko Centra 112 inzistirao da dežurni građevinski inspektor iziđe na teren.

Zagrebački gradski Ured za upravljanje u hitnim slučajevima naglašava kako je potrebno pregledati fasadne ploče nebodera na Ilicu i na Gajevu ulicu, kako zbog vjetra koji trenutačno puše ne bi došlo do padanja staklenih stijena s nebodera, stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 14.11.10. 22:22

Poruka novinaru tudjincu: promijer je isto sto i "dijametar", ili kako se kodtebe kaze "precnik". odnosi se samo na krug i kruznice. 1,5m X 1,5m je kvadrat, bez promiera. Ako se bojis pitati urednika, upitaj puckoskolca od desetak godina. Naucit' ces nesto. Bijedna skola i ucitelji koji su te ucili.


registracija
29/11/09

Ivis, 14.11.10. 22:27

Sorite tu "USRANU RUGOBU" - zagrebacku i hrvatsku! 8nspektori! Ovo je sada prilika proglastito ruglo "nepopravljivom rugobom". Udjite u povijest kao pozitivci ovoga vremena!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika