15.11.2010. / 10:08

Autor: Hina

Hadž u Meku: Muslimanski vjernici okupljaju se na brdu Arafatu

Više od dva milijuna muslimana počelo se u ponedjeljak okupljati na brdu Arafatu, što predstavlja jedan od vrhunaca petodnevnog godišnjeg hadža u Meku.

Hodočasnici se okupljaju na tradicionalnom hodočašću u Meku (Reuters)Hodočasnici se okupljaju na tradicionalnom hodočašću u Meku (Reuters)Više od dva milijuna muslimana počelo se u ponedjeljak okupljati na brdu Arafatu, što predstavlja jedan od vrhunaca petodnevnog godišnjeg hadža u Meku.

Deseci tisuća vjernika krenuli su u zoru prema Arafatu, brežuljku s kojeg je prorok Muhamed održao posljednju propovijed prije više od 14 stoljeća.

Autobusom ili pješice, vjernici su polako prelazili desetak kilometara koji dijele Arafat od doline Mine, gdje je hodočašće počelo u subotu danom molitve i meditacije.

Saudijski ministar unutarnjih poslova princ Najef Ben Abdel Aziz objavio je da je 1,8 milijuna hodočasnika stiglo iz inozemstva, po njemu "rekordan broj", kojima se pridodaje približno 200.000 dozvola za hadž odobrenih vjernicima iz saudijskog kraljevstva i drugih monarhija u Zaljevu.

No, deseci tisuća ilegalnih hodočasnika uspjeli su se probiti u Minu usprkos policijskim barikadama postavljenima oko doline kako bi se spriječio ulaz osobama kojima nije dopušteno sudjelovati na hadžu.

Vezane vijesti

Saudijke žele voziti

Saudijke žele voziti

Saudijke su u srijedu, na godišnjicu početka kampanje, stavile na internet peticiju namijenjenu kralju Abdalahu kojom traže da se ženama dopusti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika