15.11.2010. / 12:23

Autor: Hina

Projekt snimanja kratkih filmova za pomoć nezavisnom filmu

U okviru projekta u narednih nekoliko godina osmislit će se, snimati i promovirati 365 kratka filmska umjetnička djela koja će se kasnije prodavati po cijeni od 10 lipa, odnosno u paketu za 36,50 kuna

Matija RadeljakMatija RadeljakProjekt "365-film za 10 lipa", u okviru kojega će se snimati kratki filmovi, čijom bi se prodajom trebala prikupiti sredstva za financiranje nezavisnih filmova, započinje u utorak, 16. studenog u zagrebačkom kinu "Mosor", izvijestili su danas organizatori projekta, skupina mladih umjetnika na čelu s redateljem i producentom Matijom Radeljakom.

U okviru projekta u narednih nekoliko godina osmislit će se, snimati i promovirati 365 kratka filmska umjetnička djela koja će se kasnije prodavati po cijeni od 10 lipa, odnosno u paketu za 36,50 kuna. Kupac paketa dnevno će tijekom godinu dana dobivati po jedan film koji će do njega stići putem različitih platformi, interneta, e-maila, mobilnih uređaja. Prostor, tehnička oprema te vodstvo, mentorstvo i koordinacija za snimanje filmova su u projektu osigurani.

Zamišljeno je da projekt, uz stvaranje fonda s financijskim sredstvima i kontaktima za hrvatske nezavisne autore i njihove projekte, postane poligon za stvaranje filmova, što bi trebalo podići svijest o nezavidnim pozicijama mladih autora, rekla je Sandra Bencun iz odnosa s javnošću projekta.

Glavno je polazište poticanje zajedništva, komunikacije, izmjenjivanje iskustava, znanja i novih spoznaja među filmskim i umjetničkim entuzijastima koji će provoditi vrijeme zajedno snimajući filmove i učeći podjednako na uspjesima i neuspjesima, dodala je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika