15.11.2010. / 12:50

Autor: Nacional.hr

Lenovo objedinio najbolje od netbooka i ultra prijenosnika u novom ThinkPad Edge

„Baš kao u velika tvrtke i mali poduzetnici žele prijenosno računalo koje objedinjuje sve značajke neophodne za izvršavanje svakodnevnih zadataka, a koje u isto vrijeme odgovara njihovim jedinstvenim potrebama i dolaze po prihvatljivoj cijeni", izjavio je Dilip Bhatia

Lenovo ThinkPad EdgeLenovo ThinkPad EdgeLenovo je najavio novo 11-inčno prijenosno računalo ThinkPad Edge, najmanji i najlakši član obitelji ThinkPad Edge. Kreirano za male i srednje poduzetnike, 11-inčno prijenosno računalo ThinkPad Edge objedinjuje performanse i značajke ultra prijenosnika unutar malog kućišta po pristupačnoj cijeni.

„Baš kao u velika tvrtke i mali poduzetnici žele prijenosno računalo koje objedinjuje sve značajke neophodne za izvršavanje svakodnevnih zadataka, a koje u isto vrijeme odgovara njihovim jedinstvenim potrebama i dolaze po prihvatljivoj cijeni", izjavio je Dilip Bhatia, potpredsjednik ThinkPad Lenovo Marketinga.

„Upravo zato smo dizajnirali 11-inčno prijenosno računalo ThinkPad Edge opremljeno najnovijim procesorima koji omogućuju obavljanje više zadataka istovremeno, 3G i WiMAX mogućnostima za povezivanje na Internet bilo gdje i bilo kada, kao i dodatnim mogućnostima za uspješno poslovanje kao što je standardna web kamera osjetljiva na slabo svjetlo."

Lagan i malih dimenzija ali prepun mogućnosti i elegantnog dizajna

Veličine bilježnice, 2,79 centimetara tanko prijenosno računalo teži manje od 1,3 kilograma. 11,6 inčni zaslon omogućuje korisnicima bezbrižan rad na dokumentima, prezentacijama, pa čak i spajanje na TV kako bi pogledali film u visokoj rezoluciji preko HDMI video utora. Standardne veličine i elegantnog dizajna, tipkovnica ThinkPad otporna je na izlijevanje tekućinu i čini tipkanje tijekom cijelog radnog dana ugodnim i bezbrižnim. Također, standardna web kamera osjetljiva na slabo svjetlo omogućuje jednostavan pristup poslovnoj video konferenciji ili kontakt s obitelji i prijateljima. 11 inčno prijenosno računalo ThinkPad Edge dolazi u tri boje: sjajna ponoćno-crna, glatka ponoćno-crna i sjajna vatreno-crvena.

Snažnih performansi

ThinkPad Edge nudi izbor između niskonaponskih procesora Intel Core/Pentium i AMD Athlon Vision Pro. Baterija može izdržati gotovo sedam sati, a postoji i mogućnost povezivanja na bežični hot spot putem WiFi ili roama koristeći optički 3G ili 4G/WiMAX s tehnologijom Qualcomm Gobi.

Također je opremljen s mogućnošću izbora operativnog sustava Windows 7 za poslovne korisnike. Naime jedino računala Lenovo imaju Enhanced Experience za Windows 7, što im omogućuje znatno brže pokretanje sustava u usporedbi s neoptimiziranim računalima identične konfiguracije. Dodaci kao što su tri USB utora i 4-in-1 čitač kartica osiguravaju jednostavno povezivanje i punjenje perifernih uređaja kao su prijenosni tvrdi disk i digitalna kamera. Korisnici mogu dodatno proširiti mogućnosti prijenosnika ThinkPad Edge s dodatnim Lenovo USB Power Hub, koji kombinira 65 W AC adapter sa četiri USB utora koji istovremeno pune prijenosno računalo te povezuju i pune druge uređaje.

Očekuje se da će se njegova cijena u Hrvatskoj kretati od 3400 kuna na više.

Vezane vijesti

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo je hrvatskim korisnicima predstavio dugo očekivane Ultrabook prijenosnike IdeaPad U30 i U410. Lenovo Ultrabook prijenosnici kombiniraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika