15.11.2010. / 14:32

Autor: Nacional.hr

Netrpeljivost loptačke kaste: 'Homoseksualci? Oni su stvoreni za balet. Ne bi igrali ni u mojoj reprezentaciji!'

"Mogu ih zamisliti kao baletane i tekstopisce", rekao je Mamić koji je i sam jednom prilikom navukao baletne papučice i za potrebe televizijske emisije plesao balet. "Ne mogu ih zamisliti kao ljude koji uklizavaju i bacaju se po terenu. Ni u mojoj reprezentaciji ne bi igrali", izravan je bio Mamić

Zdravko Mamić, u prigodnom baletnom izdanju u Knjazovoj Mjenjačnici. Da li je prilikom snimanja ovog showa shvatio da su homoseksualci rođeni da budu baletani?Zdravko Mamić, u prigodnom baletnom izdanju u Knjazovoj Mjenjačnici. Da li je prilikom snimanja ovog showa shvatio da su homoseksualci rođeni da budu baletani?Izvršni predsjednik Dinama, Zdravko Mamić sudjelovao je danas na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. No, od rasprava na samoj sjednici zanimljivije su Mamićeve izjave nakon.

Mamić se tako u razgovoru s novinarima dotaknuo svih tema koje se ovih dana vrte po medijima a vezane su uz hrvatski nogomet. Naravno prva je bila vezana uz izbor novog predsjednika HNS-a.

"Ja sam uz Vlatka Markovića", rekao je Mamić i time potvrdio kako još uvijek traje animozitet između njega i Igora Štimca. "To je moj stav i zna ga cijela Hrvatska. Jasno sam to rekao Igoru. Uostalom, tko je Igor Štimac? Jebo vas Bog, on nije niti kandidat za predsjednika".

'Konačno rješavanje' Markovića: Bio je podli starčić, ali brate, i domoljub!

Marković sve nervozniji i vulgarniji: 'Pun mi je k.... vas novinara!'

Udruge protiv loptačke homofobije: Tuže 'zdravog' heteroseksualca Vlatka Markovića

Kad je već spomenuo Vlatka Markovića, novinari su ga upitali za njegovo mišljenje o nogometašima koji su otvoreno homoseksualci.

"Mogu ih zamisliti kao baletane i tekstopisce", rekao je Mamić koji je i sam jednom prilikom navukao baletne papučice i za potrebe televizijske emisije plesao balet. "Ne mogu ih zamisliti kao ljude koji uklizavaju i bacaju se po terenu. Ni u mojoj reprezentaciji ne bi igrali", izravan je bio Mamić.

S obzirom na to da se takve izjave mogu smatrati netrpeljivima i graničiti s diskriminacijom, novinari su ga upitali i za rasističke ispade usmjerene prema tamnoputim igračima u Dinamovim redovima.

Mamić je tu ipak bio nešto suvisliji. Istaknuo je kako će cijela momčad ubuduće napuštati teren ukoliko ne budu zaštićeni. A onda se u svom stilu okrenuo protiv novinara.

"Vi mediji štetite sportu. Promovirate huliganizam i rasizam. Nisam siguran da su vas to učili na fakultetima", dobacio je Mamić okupljenima.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika