15.11.2010. / 16:57

Autor: Nacional.hr

Loptačke poglavice u kampanji širenja diskriminacije: Hrvatska im ne želi stati na kraj. Hoće li to učiniti EU?

Na potezu su hrvatske vlasti i pravosuđe koje bi u ovom slučaju morali reagirati ukoliko ne žele da cijeli slučaj još gore ne odjekne u Bruxsellesu i to u ključnom trenutku završetka pristupnih pregovora za ulazak Hrvatske u EU

PhotomontagePhotomontageIspadi mržnje hrvatskih nogometnih dužnosnika prema homoseksualcima više nisu samo unutarnja stvar hrvatske države i pravosuđa, već je cijela priča oko predsjednika HNS-a Vlatka Markovića i njegovih izjava "kako će za reprezentaciju igrati samo zdravi momci, a ne neki homoseksualci" stigla do Bruxsellesa, ali i do uglednih stranih medija.

U nedjelju je priču o 'uglednom' predsjedniku nogometnog saveza objavio i engleski Guardian koji ističe kako pravnu akciju protiv Markovića traži i "Europski gay i lezbijski sportski savez" koji predstavlja 17.000 sportaša i sportašica, i koji je pozvao UEFU da protiv Markovića pokrene stegovni postupak.

Ulrike Lunacek, zastupnica Europskog parlamenta i članica austrijske Zelene stranke, inače aktivni sudionik Gay igara otišla je korak dalje te je upozorila kako bi, ukoliko hrvatska vlada ne poduzme korake protiv Markovića, njegov ispad mogao utjecati i na molbu Hrvatske za pristup EU.

Lunacek, naime, upozorava da je jedan od uvjeta koje Hrvatska mora ispuniti i implementiranje EU standarda antidiskriminacijskog zakonodavstva. Boljoj slici Hrvatske u svijetu sigurno neće pomoći niti današnji ispad Zdravka Mamića koji je stao na stranu Markovića te je poručio kako homoseksualce može "zamisliti kao baletane i tekstopisce", te je dodao kako ih ne može zamisliti "kao ljude koji uklizavaju i bacaju se po terenu".

Netrpeljivost loptačke kaste: 'Homoseksualci? Oni su stvoreni za balet. Ne bi igrali ni u mojoj reprezentaciji!'

U svom tekstu Guardian piše kako stručnjaci procjenjuju kako je oko deset posto nogometaša homoseksualne orijentacije. A kako razloge zbog čega se ne deklariraju javno kao homoseksualci navode izjave bivšeg hrvatskog izbornika Otta Barića i bivšeg šefa Juventusa Lucciana Moggia.

Barić je jednom prigodom izjavio "kako bi odmah prepoznao homosekusalca u svom timu, te kako ih ne želi imati u svojoj ekipi", zbog čega je i novčano kažnjen od UEFA-e, dok je Moggi poručio kako "ne bi niti jednog homoseksualca stavio pod ugovor, a ako bi kojeg otkrio, letio bi isti tren van iz momčad".

U svakom slučaju na potezu su hrvatske vlasti i pravosuđe koje bi u ovom slučaju morali reagirati ukoliko ne žele da cijeli slučaj još gore ne odjekne u Bruxsellesu i to u ključnom trenutku završetka pristupnih pregovora za ulazak Hrvatske u EU.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 15.11.10. 18:58

Ranjena zvijer je najopasnija, a isto je i sa ovim primitivcima kojima se opasno trese stolica i budućnost jer neumitno prolazi vrijeme primitivizma, krkanluka, pljačkanja i kvazidomoljublja, a ove karikature nemaju nikakve šanse u ijednom civiliziranom i normalnom društvu.


registracija
1/9/10

Ferdinand, 15.11.10. 19:07

Što se tiče Mamića, bilo bi mu bolje da začepi svoju glupu gubicu. Možda najjednostavnije da pogleda u vlastitoj obitelji ima li koji homoseksualac koji se bacao i trčao skoro kao pravi nogometaš. Ili je to ipak na nogometnom terenu igrao balet?


registracija
30/4/10

fot, 15.11.10. 19:39

"...Na potezu su hrvatske vlasti i pravosuđe koje bi u ovom slučaju morali reagirati ukoliko ne žele da cijeli slučaj još gore ne odjekne u Bruxsellesu i to u ključnom trenutku završetka pristupnih pregovora za ulazak Hrvatske u EU...." Ovo je najgluplji tekst koji sam pročitao (nažalost) u zadnjih 10 godina. Nacional poslije Pukanića je živo sranje!


registracija
23/8/09

xaron, 15.11.10. 20:39

Nacional poziva na kaznjavanje anti-gay osoba, ali
u isto vrijeme, njegovi novinari nemaju petlje da potpisu clanak. Dakle ocekuju da netko drugi odradi njihov posao a oni bi da se sakrivaju iza anonimnosti. Prijetnje sa sankcijama iz EU samo
upucuju na nesposonost i nespremnost javnih radnika da se sami izbore za nesto sto smatraju da je ispravno, oni bi tako htjeli takodje da netko drugi odradi nesto za sto se oni ko "zalazu" Osim
toga, ovo upucuje i na stvarni razlog jako niske
opredjeljenosti gradjana za EU. Stalno im se prijeti
sa sankcijama iz EU, te je svima vec dosta te EU
batine koja vreba ih iza svakog ugla.


registracija
28/4/10

Zvonko, 15.11.10. 20:50

Ako se pederi i lezbe mogu javno protiv moje volje ljubakati i ja ih moram gledati, i to štiti zakon, onda i ja imam pravo nazvati takovo ponašanje kako hoću, i to štiti zakon. Oni su strašno narcisoidna populacija koja ima misiju natjerati cijeli svijet da ih vole i prihvaćaju. Privatno DA, javno NE.
A vama Mamiću i Markoviću, svaka čast. Pokažite im da mi nismo buduća pederska članica EU-a.


registracija
23/7/05

vkrstul4, 15.11.10. 21:42

Volim ljude, volim i svog oca i svoga brata
i sve svoje muške prijatelje,

Pitam vas - da li sam i ja tada homoseksualac?
ili u čemu je razlika između mene
koji volim svoje muške prijatelje
i umrijeti ću ako moram za njih
i nekog muškog homoseksualca
koji govori isto ili da i on voli muške prijatelje.

Reći ću vam, u tome što je ni u ludilu
pomislit neću da svom prijatelju
stavim jezik ili spol u usta,
dok će to muški homoseksualac
to prvo pomisliti kada on priča o ljubavi.

Dakle to nije ista ljubav,
iako se deru oni ''ljubav je ljubav''
zašto tada ne stave jezik u usta svom ženskom prijaterlju itd,itd.itd.

temeljno je;
1. da se nikada homoseksualac rodio nije
2. da nikada homoseksualac nikoga rodio nije
i tu priča staje,

sve ostalo su pod krinkom demokracije
skrivene umne ludosti,
da ne upotrebim grublji izraz
koji bi jasnije ukazao na poražavajuću lažljivost
tih unesrećenih bića
koji urlaju ''mi smo ponosni'' ,
a na što to prijatelji, tako vas pitam !!


registracija
23/10/09

spinner, 15.11.10. 22:55

joooj, a najbolji je mamić kad ga je knjaz natjerao da obuče baletne tajice i šlapice i skakuće po baletnoj dvorani ... hehehe... za gayeve je balet a ne nogomet... e mamiću, mamiću...


registracija
23/7/05

vkrstul4, 17.11.10. 20:36

Ali lako za moje nemoćno brbljanje,
čovjeka se vodi pred sud,
pitam se što će sportska hrvatska na to reći
i na koji će sud biti izvedena čitava sportska hrvatska dok homoseksualcu budu urlali
''diskriminacija, diskriminacija''
ako sportska hrvatska glasno reče
da im je odvratno tuširati se nakon treninga
sa homoseksualcima u društvu.

Na moguće primjedbu,
tuširaju se, ali ne znaju
da se tuširaju sa istospolseksualcima
pa im ništa nije odvratno,

odgovaram;
glupa je ta primjedba
jer prekrasna žena
odmah ili trenutno gubi na čaroliji ljepote
da se tako izrazim,
kada saznaš da je
napr drolja ili da je bila čuvarica u Auschwitzu.
i da ne duljim dalje !!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika