15.11.2010. / 18:11

Autor: Totalsport

Ipša: Zaslužio sam biti na širem Bilićevom popisu

- Poštujem mišljenje hrvatskog izbornika Slavena Bilića. Rezultati govore u njegov prilog, ali ipak smatram da sam zaslužio mjesto na širem popisu. No, Bilić me dosad nijednom nije ni spomenuo, tako da sam shvatio da na mene ne računa - rekao je 24-godišnji Ipša

Kristijan Ipša (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL)Kristijan Ipša (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL)Priznanje bivšeg mladog (U21) hrvatskog reprezentativca Kristijana Ipše da želi igrati za slovensku nogometnu reprezentaciju dobilo je veliki prostor u medijima susjedne nam države...

Nekadašnji branič Varaždina i Energie Cottbusa, a danas danskog Midtjyllanda, pojasnio je u razgovoru za Siolov Sportal razloge svoje želje da postane član reprezentacije koju vodi Matjaž Kek.

- Poštujem mišljenje hrvatskog izbornika Slavena Bilića. Rezultati govore u njegov prilog, ali ipak smatram da sam zaslužio mjesto na širem popisu. No, Bilić me dosad nijednom nije ni spomenuo, tako da sam shvatio da na mene ne računa - rekao je 24-godišnji Ipša i dodao:

- Razlog zbog kojeg želim igrati za Sloveniju je jednostavan. Želim igrati velike utakmice. Slovenija je vrlo dobra momčad što je dokazala i na Svjetskom prvenstvu i bit ću počašćen ako joj budem mogao pomoći. Naravno, ako me bude trebala.

Ipša, za kojeg se navodno zanimaju West Ham, Lille i Arminia, kaže da su ga nakon intervjua u njemačkim medijima zvali mnogi ljudi.

- Svi me pitaju što ću odlučiti. No, najprije ću pričekati da završi polusezona u Danskoj. Kad dođem kući, razgovarat ću s roditeljima i predstavnicima nacionalnog saveza. Volio bih to obaviti čim prije, već u prosincu. No, nije točno, kao što se pisalo, da sam dobio ponudu slovenske strane. Obavili smo samo nekoliko neformalnih razgovora, vodio ih je moj otac, nije bitno s kim i gdje.

Ipša ne bi trebao imati problema s dobivanjem slovenske putovnice budući da mu je baka Slovenka i živi u Gabrovki.

- Kao dijete sam provodio dosta vremena u Gabrovki, sada je tamo češće moja mama. I s očeve strane imam nekoliko rođaka u Ljubljani, a povezani smo i s Kranjskom Gorom gdje ljetujemo već 15 godina. Slovenija je prekrasna država.

Hrvatski nogometaš tvrdi da se ne boji eventualne loše reakcije dijela navijača.

- Neki su za, drugi protiv, ali to je moj život. Najvažnije mi je da me podupire obitelj, a drugo me ništa ne zanima. Što se mene tiče, Hrvati i Slovenci su uvijek imali korektan odnos i nema nikakvog razloga za mržnju.

O mogućnosti da Ipša zaigra za Sloveniju progovorio je i slovenski izbornik Kek.

- Dobro je da se javljaju igrači koji žele igrati za Sloveniju. Još ne tako davno takvo je što bilo nezamislivo. Ali, dok stvari ne postanu službene i dok se god time bave samo mediji, tome ne mislim posvećivati previše energije. Bilo bi to nekorektno prema dečkima koji su već nešto napravili za reprezentaciju. O Ipši sam se već zanimao, a kakve samo podatke dobio o njemu, zadržat ću za sebe - naglasio je Kek.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika