Objavljeno u Nacionalu br. 783, 2010-11-16

Autor: Berislav Jelinić

Slučaj Pukanić: Sutkinju Kršul se danonoćno štiti od organizacije za koju je presudila da ne postoji

Ako u pozadini atentata na Pukanića nema nikakve zločinačke organizacije, onda valjda niti sutkinju Ivanu Kršul više ne bi trebalo čuvati, počelo se promišljati u mjerodavnim institucijama

Ivana KršulIvana KršulNekoliko tjedana nakon izricanja nepravomoćne sudske presude atentatorima na Ivu Pukanića i Niku Franjića, može se zaključivati da mjerodavne hrvatske institucije, a to su u ovom slučaju SOA i policija, ne vjeruju sutkinji Ivani Kršul, koja je sudila u tom predmetu. Više službenih izvora upućenih u ovaj slučaj ispričalo je Nacionalu da je u najmanju ruku čudno to što sutkinju Ivanu Kršul i dalje čuvaju pripadnici specijalne policije. Specijalna policija brine o njenoj sigurnosti otkad je odlučeno da će ona suditi u tom predmetu, a mjere osiguranja vrlo su ozbiljne. Među ostalim, pripadnici specijalne policije neprestano su ispred zgrade u kojoj stanuje, a mjere osiguranja uključuju i to da pripadnici specijalne policije ulaze u njen stan prije nje kako bi se spriječila moguća iznenađenja.

Nakon što je sutkinja Ivana Kršul donijela presudu u kojoj je ustvrdila da Pukanića nije ubila nikakva zločinačka organizacija, već grupa kriminalaca koju je samo za tu priliku okupio Robert Matanić na poticaj Slobodana Đurovića, počelo se na mjerodavnim adresama propitivati zašto bi se sutkinju Ivanu Kršul i dalje trebalo čuvati, ako su uhićeni svi počinitelji atentata i osoba koja ih je na atentat poticala. Ako u pozadini atentata na Pukanića nema nikakve zločinačke organizacije, onda valjda niti sutkinju Ivanu Kršul više ne bi trebalo čuvati, počelo se promišljati u mjerodavnim institucijama.

Niti sama sutkinja, kako su Nacionalu ispričali izvori bliski policiji, zasad nije zatražila da joj se osiguranje ukine, pa se otvara pitanje zašto to ona sama nije učinila, ako je uvjerena u ispravnost u obrazloženje svoje odluke u tom predmetu. Osim toga, sutkinja Ivana Kršul nije jedina osoba koja je povezana sa predmetom koji se tiče atentata na Ivu Pukanića, a koju policija čuva zbog procjene da joj je sigurnost ugrožena. Ako bi se pokazalo da više ne postoji prijetnja zločinačke organizacije koja je u pozadini atentata na Pukanića, država bi mogla uštedjeti i ukidanjem osiguranja tim drugim osobama. Međutim, stvarnost je očito drugačija od onoga kako je to zaključila sutkinja Ivana Kršul u svojoj presudi, pa su mjere osiguranja za potencijalno ugrožene osobe u tom predmetu i dalje na snazi.

Vezane vijesti

Sramna amnestija za Jocića i Đurovića

Sramna amnestija za Jocića i Đurovića

Dužnosnici Uskoka zgroženi su i šokirani time što je sutkinja Ivana Kršul prošle srijede na izricanju nepravomoćne sudske presude atentatorima na Ivu… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 16.11.10. 00:24

Nevjerovatna žena-sutkinja !Izreći onakvu kvalifikaciju kako nema dokaza da je posrijedi zločinačka organizacija,je najblaže rečeno debilno a ne "sudački"!Ako joj sutra dođu glave,zanima me hoće li barem na nebu priznati koliko je glupa bila.Ili uplašena?


registracija
31/1/10

STTony, 16.11.10. 09:09

Ovdje se brišu komentari?


registracija
30/8/10

TonyP, 16.11.10. 11:32

ima i ovdje cenzure. nazalost!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika