16.11.2010. / 10:19

Autor: Totalsport

Vettel: Plakao sam kao curica, ali nije me sram

"U šest ujutro krenuo sam autom na aerodrom u Dubai, gdje sam hvatao let za München. Prospavao sam čitav let. Nisam bio mamuran. Nisam skoro ništa popio. Smatram da se ludo zabavljati može i bez alkohola. Nikad se u životu nisam napio", zaključio je Vettel svoje prvo obraćanje čitateljima

Svjetski prvak u Formuli 1 Sebastian Vettel (Foto: Reuters)Svjetski prvak u Formuli 1 Sebastian Vettel (Foto: Reuters)Svjetski prvak u Formuli 1, 23-godišnji Red Bullov Nijemac Sebastian Vettel, proveo je budan čitavu šampionsku noć na tulumu u Abu Dhabiju...

"Opet kažem, svo sam vrijeme vjerovao u konačnu pobjedu. Svi su mislili da je to samo retorika, da govorim fraze. Glupost. Znao sam da će sve biti jasno tek nakon što zadnji bolid prođe kroz ciljnu ravninu. Nikad se nemojte predati, sjećam se da je govorio Oliver Kahn. Dobro je govorio", napisao je najmlađi svjetski prvak u svojim dojmovima koje ekskluzivno objavljuje Bild, Nijemčeva omiljena novina.

"Znam da sam nakon utrke plakao kao curica. Plakao sam i tijekom puštanja himne odnosno proglašenja pobjednika. Nije me bilo sram. Pokazati emocije tisuću je puta bolje nego ih potiskivati. Moja je glava bila premala za sve osjećaje u njoj u tom trenutku. Plakao sam, pa što?"

"Moj je šok bio velikim dijelom izazvan činjenicom da do samog kraja nisam znao da sam svjetski prvak. Rekao sam svom trkaćem inžinjeru Guillaumeu Rocquelinu da mi ne otkriva razvoj situacije iza mojih leđa do samog kraja. Počeo sam sumnjati u njega deset krugova prije kraja, kada je postao neuobičajeno živahan. U završnici utrka inače je uvijek smrtno ozbiljan. Ovaj mi je put bio sumnjiv."

"Noć nakon pobjede bila je za mene poput filma. Rado bih da sam imao daljinski upravljač, te da sam na trenutak mogao pritisnuti pauzu. Ovako je sve prebrzo prošlo."

"Jako mi je drago što su u noći mog slavlja sa mnom moji roditelji. Moj je tata pronašao nov hobi: deranje hlača. Poderao ih je najprije reporteru RTL-a Kaiju Ebelu, potom mom šefu Christianu Horneru, a na kraju i meni. Taman kad sam pomislio da se smirio."

"Mislio sam tijekom slavlja na utrku, vrtio film, pitao što bi se dogodilo da nije bilo sudara Schumija i Liuzzija, da sigurnosno vozilo nije izašlo na stazu, da Alonso nije završio u gužvi iza Rosberga i Petrova koji su krenuli prvi mijenjati gume..."

"Od dva do 4.30 ujutro dali smo gas. Svi smo pjevali, plesali, na kraju pili i šampanjac."

"U šest ujutro krenuo sam autom na aerodrom u Dubai, gdje sam hvatao let za München. Prospavao sam čitav let. Nisam bio mamuran. Nisam skoro ništa popio. Smatram da se ludo zabavljati može i bez alkohola. Nikad se u životu nisam napio", zaključio je Vettel svoje prvo obraćanje čitateljima.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika