16.11.2010. / 14:09

Autor: Nacional.hr

Festival o pravima djece od 18. do 21. studenog

Ovogodišnji festival paralelno se održava u četiri hrvatska grada - Rijeci, Šibeniku, Zadru i Zagrebu, a započet će 18. studenoga u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu premijerom filma o dječjem stvaralaštvu „Priče kratkih rezova"

Leona ParaminskiLeona ParaminskiFilmovi djece i mladih, foto i likovno stvaralaštvo u novim medijima glavno su obilježje ovogodišnjega Festivala o pravima djece koji se paralelno održava u četiri hrvatska grada - Rijeci, Šibeniku, Zadru i Zagrebu, a započet će 18. studenoga u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu premijerom filma o dječjem stvaralaštvu „Priče kratkih rezova" i otvorenjem izložbe likovnih radova djece i mladih u novim medijima izložbe Tko sam ja?/Tko smo mi?

Drugo izdanje Festivala o pravima djece otvara Leona Paraminski, domaćica Festivala koja je ovom prigodom poručila: "Naš Festival slavi kreativnost i stvaralaštvo djece, ali isto tako skreće pažnju na poruke koje ono donosi.

Nadam se da će dječje poruke stići do što više odraslih, posebno onih koji donose odluke i tako pomoći da poboljšamo uvjete u kojima djeca stvaraju, ali i žive."

Festival je nastavak prošlogodišnjeg Filmskog festivala o pravima djece koji se održao u zagrebačkom kinu Europa. Prvi festival organiziran je povodom 20. rođendana Konvencije o pravima djeteta, a uz brojna filmska ostvarenja na temu prava djece i mladih iz cijeloga svijeta tada su predstavljeni i radovi mladih filmskih umjetnika iz filmskih radionica i festivala iz Hrvatske i što je i ove godine namjera organizatora. Festival se i ove godine vezuje uz 20. studeni kada se širom svijeta obilježava usvajanje Konvencije o pravima djeteta kojom je svijet dao sebi u obavezu svakome djetetu osigurati temeljna prava, među kojima su i stvaralaštvo i sudjelovanje u javnome životu.

Događanja u sklopu Festivala:

18. studenoga u 19 sati
Svečano otvaranje izložbe Tko sam ja?/Tko smo mi? i premijera filma Priče kratkih rezova, Muzej suvremene umjetnosti, Dvorana Gorgona i čitaonica (dolazak uz pozivnicu)
19. studenoga u 10.30 sati
Matineje dječjih filmova za djecu i škole u kinima CineStar Novi Zagreb, Rijeka, Šibenik i Zadar
20-21. studenoga od 11 do 19 sati
Poziv Muzeja suvremene umjetnosti svoj djeci da svoje radove o toleranciji i različitosti donesu u Školicu i budu dio Festivala o pravima djece
18-21. studenoga
Izložba radova djece i mladih u novim medijima Tko sam ja?/Tko smo mi? Muzej suvremen umjetnosti, Čitaonica

Ulaz na sva događanja je besplatan!

Vezane vijesti

Leona Paraminski: Tin i ja odlučili smo vjenčati se na karibima

Leona Paraminski: Tin i ja odlučili smo vjenčati se na karibima

Iako je nedavno završila snimanje dramske serije “Loza”, glumica Leona Paraminski odmah se bacila dalje na posao. Priprema novu predstavu u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika