16.11.2010. / 15:33

Autor: Hina

Godišnja dobit EasyJeta skočila za 70 posto

EasyJet je priopćio da je u netom završenoj fiskalnoj godini prevezao ukupno 48,8 milijuna putnika, 7,9 posto više nego u istom razdoblju lani

Easyjet je prevezao gotovo 8 posto putnika višeEasyjet je prevezao gotovo 8 posto putnika višeBritanska niskobudžetna zrakoplovna kompanija easyJet izvijestila je u utorak o skoku godišnje neto dobiti za 70 posto, najavivši prvi puta i isplate dividendi.

Za godinu koja je završila 30. rujna neto dobit tog prijevoznika popela se na 121,3 milijuna funti (194,6 milijuna dolara), sa 71,2 milijuna funti u istom razdoblju lani, temeljem oporavka u zrakoplovnom sektoru.

Prihodi od prodaje putničkih karata porasli su gotovo 12 posto na 2,4 milijarde funti, s 2,15 milijarde funti u istom razdoblju lani, dok su ukupni prihodi uvećani za 11 posto na 2,97 milijardi funti, s ranijih 2,67 milijardi.

EasyJet je priopćio da je u netom završenoj fiskalnoj godini prevezao ukupno 48,8 milijuna putnika, 7,9 posto više nego u istom razdoblju lani. U kompaniji su također najavili da će početi isplaćivati dividendu u uspješnim poslovnim godinama.

Izvršna direktorica Carolyn McCall zaključila je da je kompanija "čvrsto pozicionirana" za iskorištavanje mogućnosti rasta na letovima unutar Europe.

Vezane vijesti

EU: Air France KLM i kartel zračnog prijevoza zaradili kaznu od 799 milijuna...

EU: Air France KLM i kartel zračnog prijevoza zaradili kaznu od 799 milijuna eura

Europska komisija izrekla je u utorak kartelu zrakoplovnih kompanija koje su se bile dogovorile o cijeni prijevoza jednu od najvećih kolektivnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika